RTÜK'ten uluslararası medya kuruluşlarına "FETÖ" mektubu

RTÜK'ten uluslararası medya kuruluşlarına "FETÖ" mektubu

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Yerlikaya imzalı mektupta, medya alanındaki uluslararası bazı düzenleyici kuruluşların "FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili yayın kuruluşlarının lisans iptallerinin, iletişim özgürlüğü ve medya çoğulculuğuna zarar vereceği yönünde kay

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Başkan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'nın imzasıyla uluslararası medya kuruluşlarına bilgilendirme mektubu gönderdi. Mektupta, medya alanındaki uluslararası bazı düzenleyici kuruluşların "FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili yayın kuruluşlarının lisans iptallerinin, iletişim özgürlüğü ve medya çoğulculuğuna zarar vereceği yönünde kaygı taşıdıklarına ilişkin beyanlarının üzüntüyle karşılandığı" ifade edildi.

RTÜK, darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşanan gelişmeler konusunda üyesi olduğu uluslararası medya kuruluş ve platformlarının doğru bilgilendirilmesini sağladı. Bu amaçla Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya imzasıyla bilgilendirme amacıyla hazırlanan mektup, yayıncılık alanında faaliyet gösteren uluslararası ve bölgesel kuruluş ve platformların başkanlarıyla sekreteryalarına gönderildi.

Kuruluşlar arasında, 46 ülkenin üye olduğu Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu (EPRA), 12 ülkenin üye olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) bünyesinde 2008'de Üst Kurul öncülüğünde kurulan Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu (BRAF), 57 ülkenin üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde 2011'de RTÜK öncülüğünde kurulan İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu (IBRAF), 26 ülkenin üye olduğu Akdeniz Düzenleyici Kurullar Ağı (MNRA) ve 8 ülkenin üyesi olduğu Orta Avrupa Düzenleyiciler Forumu (CERF) yer alıyor.

Mektupta, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, haince darbe teşebbüsüyle demokrasinin, millet iradesinin ve ülke bütünlüğünün doğrudan hedef alındığı ifade edildi.

Darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu kurumlarının, Türksat Uydu Haberleşme, Kablo TV ve İşletme AŞ'nin ve sivil halkın uçak ve helikopterlerle bombalandığı, sivillere ateş açıldığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu başta olmak üzere ulusal yayın kuruluşlarının saldırıya uğradığı kaydedildi.

Mektupta, haince darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan halkın ve radyo ve televizyon kuruluşlarının üstlendiği olumlu role de vurgu yapıldı.

Mektupta ayrıca, terör örgütleriyle doğrudan ilişkili veya terör örgütlerinin propagandasını yapan yayın kuruluşlarına nasıl müsaade edilmiyorsa FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili veya bu terör örgütünün propagandasını yapan yayın kuruluşlarına da müsaade edilemeyeceği belirtildi.

Medya alanındaki uluslararası bazı düzenleyici kuruluşların, "FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili yayın kuruluşlarının lisans iptallerinin, iletişim özgürlüğü ve medya çoğulculuğuna zarar vereceği yönünde kaygı taşıdıklarına ilişkin beyanlarının da üzüntüyle karşılandığı" ifade edilen mektupta, uluslararası kurullar ve platformlar, FETÖ/PDY terör örgütünün ülkelerindeki uzantıları hakkında uyarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı