Şahika Ercümen rekora doymuyor

Şahika Ercümen rekora doymuyor

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda çift palet kategorisinde 92 metreye dalarak Türkiye rekorunu yeniledi. Ercümen, bu başarısını "ülkemize armağan olsun" sözleriyle kutladı.

Yunanistan'ın Kalamata kentinde 2-12 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda milli sporcu Şahika Ercümen, büyük bir başarıya imza attı. Çift palet kategorisinde yarışan Ercümen, 3 dakika 27 saniyede 92 metreye dalarak yeni bir Türkiye rekoru kırdı. Bu başarısıyla Türkiye'yi gururlandıran Ercümen, serbest dalıştaki yeteneğini bir kez daha kanıtladı.

Zor Şartlara Rağmen Gelen Başarı

Ercümen, dalışın ardından yaptığı açıklamada, zor şartlara rağmen büyük bir başarı elde ettiğini vurguladı. Sponsoru olmadan yeterli antrenman yapamadığını ve yarışma öncesinde sağlık sorunları yaşadığını belirten milli sporcu, şunları söyledi:
"İkinci Türkiye Rekoru geldi. Duygularım tarifsiz. Dalışımdan önce hava şartlarından dolayı dalışlar iptal edildi. Tekrar odaklanmak ve dalmak oldukça zordu fakat ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım."

Dünya Şampiyonası 40 Ülkeden 140 Sporcuyu Ağırladı

Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, 40 ülkeden 140 sporcunun katılımıyla Kalamata'da düzenleniyor. 12 Ekim'de sona erecek olan şampiyona, bugün gerçekleştirilecek madalya töreniyle tamamlanacak. Şahika Ercümen’in yeni Türkiye rekoru, bu önemli organizasyonun son gününde ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Şahika Ercümen rekora doymuyor

Şahika Ercümen rekora doymuyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.