Şahika Ercümen'den yeni Türkiye rekoru

Şahika Ercümen'den yeni Türkiye rekoru

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda paletsiz ip destekli kategorisinde 82 metreyi 3 dakika 10 saniyede tamamlayarak Türkiye rekorunu yeniledi.

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen ve 140 sporcu ile 40 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, nefes kesici performanslara sahne oluyor. Milli takım adına yarışan Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, paletsiz ip destekli dalış kategorisinde Türkiye rekorunu yeniden kırdı. 82 metreyi 3 dakika 10 saniyede tamamlayan Şahika, daha önceki rekorun da sahibi olarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı.

Şahika Ercümen'den yeni Türkiye rekoru

Şahika Ercümen'den Duygusal Mesaj

Dalışının ardından açıklamalarda bulunan Şahika Ercümen, şampiyonanın zorluklarına rağmen Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti. Aynı zamanda yarışmayı kadın cinayetlerine ithaf ettiğini söyleyen Ercümen, "Uzun bir sezondu ve bu Dünya Şampiyonası yılın son yarışması. Maalesef buraya gelmeden önce sağlık sorunlarım vardı. Tüm aksiliklere rağmen rekor kırarak sudan çıkmak beni çok mutlu etti. Kadın cinayetlerinin sonlanması için bu dalışı kadınlarımıza ithaf ettim" dedi.

Şampiyona Devam Ediyor

02-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, çeşitli serbest dalış kategorilerinde kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. Şahika Ercümen'in büyük başarısı, Türkiye'yi uluslararası arenada bir kez daha gururlandırırken, şampiyona 12 Ekim'deki madalya töreni ile son bulacak.

Şahika Ercümen'den yeni Türkiye rekoru

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.