Sahte polis ve savcı gerçek polise yakalandı

Sahte polis ve savcı gerçek polise yakalandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı 1 milyon lira dolandıran 4 şüpheli, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefonla aradıkları vatandaşı 1 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen 4 şüpheli, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Dolandırıcılık Şikayeti Üzerine Operasyon Başlatıldı

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, Seferihisar ve Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Seferihisar ilçesinde bir vatandaşın, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından 1 milyon lira dolandırıldığı şikayeti üzerine harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan saha çalışmaları ve güvenlik kameraları incelemeleri sonucu, mağdurun adresine araçla gelen 4 şüpheli tarafından olayın gerçekleştirildiği belirlendi.

Şüpheliler Kısa Sürede Yakalandı

Olaya karışan şüphelilerden 2'si, yarım saat içerisinde Güzelbahçe ilçesinde polis tarafından yakalandı. Diğer şüpheliler ise ertesi gün yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Tutuklanan Şüpheliler

Gözaltına alınan T.Y., Y.G., A.A. ve U.C., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Dolandırıcılık olayına karışan bu kişiler, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Vatandaşlara Uyarı

Polis, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan kişilere itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şüpheli durumları hemen emniyet birimlerine bildirmeleri istendi.

Sahte polis ve savcı gerçek polise yakalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler