Sanayi kentine "İngilizce Yaşam Köyü"

Sanayi kentine "İngilizce Yaşam Köyü"

Sanayi kenti Kocaeli'de, yabancı heyetleri ağırlayan organize sanayi bölgelerinde çalışan işçiler ve belediye personeline yönelik "İngilizce Yaşam Köyü" oluşturulacak- GTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çoşut:- "Şu an belediye personeliyle başlıyo

KOCAELİ (AA) - ŞENGÜL OYMAK - Kocaeli'de, yabancı heyetleri ağırlayan organize sanayi bölgelerinde çalışan işçiler ve belediye personeline yönelik "İngilizce Yaşam Köyü" oluşturulacak.

Yabancı akademisyenler ve yabancı öğrencilerin istihdam edileceği "İngilizce Yaşam Köyü"nde, katılımcılar hem İngilizceyi yaşayarak öğrenecek hem de deniz kenarında tatil yapma fırsatı bulacak.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bünyemin Çoşut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizce konuşulan bir yaşam köyü oluşturulması için proje hazırladıklarını ifade etti.

GTÜ'ye ait, deniz kenarında üç yıldızlı ve 40 kişi kapasiteli bir butik otel olduğunu söyleyen Coşut, İngilizce Yaşam Köyü Projesi'ni bu otelde Pendik ve Gebze belediyelerinin desteğiyle hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

Çoşut, projeyi gelecek ay uygulamaya koyacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada insanlar 10 veya 15 gün kalacak. Sabah kalkıp kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar tüm faaliyetlerinde tamamen İngilizce konuşacakları bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Ülke olarak her açıdan İngilizce ile ilgili çalışmalar yürütmemize rağmen maalesef İngilizce konuşma noktasında en büyük sıkıntıyı çeken ülkelerden biriyiz."

Projede, yabancı diller ile ilgili bölümde görev yapan veya ana dili İngilizce olan akademisyenlerden yararlanılacağını anlatan Çoşut, yabancı uyruklu öğrencilerin de burada hizmet vereceğini ifade etti. Coşut, böylece kursiyerlerin İngilizce konuşmak zorunda kalacağını belirtti.

Böyle bir çalışmanın bölge için önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Çoşut, şöyle konuştu:

"Özellikle şu an belediyelerle başlıyoruz ama civarımızdaki organize sanayi bölgelerinin de bu konuda çok ciddi talepleri var çünkü sanayi kenti olan Kocaeli'ye çok fazla yabancı heyet geliyor. Firmaların yurt dışıyla inanılmaz derecede yazışmaları var. Onlar için de bunlara ek olarak yazışma teknikleri konusunda çalışmalar planlıyoruz. Dışarıdan gelen insanlarla anlaşmaları, iletişim kurmaları ne kadar güçlü olursa bilgi transferinin daha sağlıklı olacağını biliyoruz."

Çoşut, bunun dışında bireysel başvuruları da kabul edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı