Seçil Erzan Davasında Gazeteci Lube Ayar Hakkında Suç Duyurusu

Seçil Erzan Davasında Gazeteci Lube Ayar Hakkında Suç Duyurusu

Birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan davasında, gazeteci Lube Ayar hakkında "tehdit" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Seçil Erzan'ın, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, gazeteci Lube Ayar hakkında "tehdit" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

25 Milyon Dolarlık Vurgun İddiası

Banka şube müdürü Seçil Erzan, ünlü isimlerin de dahil olduğu 29 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırmakla suçlanıyor. Yüksek karlı bir fon vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ediyor. Davada mağdurlar arasında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcular da bulunuyor.

Mahkeme Salonunda Gerginlik

20 Eylül tarihinde görülen duruşma sırasında, müşteki avukatı Rezan Epözdemir, gazeteci Lube Ayar'ın sosyal medya platformu X üzerinden duruşma tutanaklarını çarpıtarak paylaştığını belirterek suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bu talep üzerine Lube Ayar mahkeme salonunda tepki gösterdi ve heyet tarafından salondan çıkarıldı.

Lube Ayar'ın Tehdit İddiası

Mahkemede yaşanan gerginlik sırasında Lube Ayar’ın, müşteki futbolcuların avukatı Rezan Epözdemir’e parmak sallayıp "Sen göreceksin, bekle sen" şeklinde tehditte bulunduğu öne sürüldü. Bu gelişme sonrası Epözdemir, Ayar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusu

Cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda, mahkeme heyeti gazeteci Lube Ayar hakkında "tehdit" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Dava süreci yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.