Seçim Çalışmaları Başladı Bile: AK Parti Yurtdışındaki Türklere Kitapçık Dağıtıyor

Seçim Çalışmaları Başladı Bile: AK Parti Yurtdışındaki Türklere Kitapçık Dağıtıyor

Erken seçim tartışmaları sürerken AK Parti'den yurtdışındaki Türklere yönelik yeni bir hizmet hamlesi geldi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan erken seçim tartışmaları devam ederken, AK Parti yurtdışında yaşayan seçmenlere yönelik hizmetlerini tanıtan kitapçıklar dağıtmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, 2028 seçim çalışmaları kapsamında yurtdışındaki Türklere yönelik hizmetleri anlatan materyalleri hazırladı.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, bu kitapçıklar sınır kapılarında tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilere veriliyor.

AK Parti Kitapçıklarında Neler Var?

Kitapçıklarda, AK Parti'nin yurt dışındaki Türk vatandaşlarına sunduğu hizmetler detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bu hizmetler arasında oy kullanma imkanları, e-Devlet üzerinden yapılabilen resmi işler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük işlemleri ile trafik ve seyahat kolaylıkları bulunuyor. Kitapçıkta, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a çıkarıldığı, e-Konsolosluk hizmeti, gezici konsolosluk hizmeti, ve 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi yenilikçi hizmetlerin devreye alındığı da vurgulanıyor.

Yurt Dışında Yaşayan Türkler İçin Kurumlar ve Hizmetler

Kitapçıklarda ayrıca, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmayı ve onlara çeşitli alanlarda destek sağlamayı amaçlayan kurumlar da tanıtılıyor. Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı ve TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kuruluşların çalışmaları detaylandırılıyor. Bu kurumlar, yurtdışındaki Türk vatandaşlarının çeşitli ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunarak, toplumsal bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum