Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Vasiyeti Yerine Getiriliyor

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Vasiyeti Yerine Getiriliyor

Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un, Afrika'da su kuyusu açma vasiyetini 15 Temmuz Derneği yerine getirecek.

Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un, Afrika'da su kuyusu açma vasiyeti, 15 Temmuz Derneği tarafından yerine getirilecek. Dernek, "Bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizin vasiyetini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Şehidimiz adına Afrika'da açacağımız su kuyusunun detaylarını yakında paylaşacağız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Vasiyetin Ortaya Çıkışı ve Duygusal Anlar

Operasyon öncesi arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedilen konuşmasında Horoz, "Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cennette hepimiz iftara davetliyiz" sözleriyle tüm ülkeyi duygulandırmıştı.

Dernekten Yapılan Açıklama

Görüntünün ortaya çıkmasıyla birlikte vasiyeti yerine getirmek için harekete geçen 15 Temmuz Derneği, şehidin vasiyetinin kendileri için bir borç olduğunu belirtti. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren Şehidimiz Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyetini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Şehidimiz adına Afrika'da açacağımız su kuyusunun detaylarını yakında paylaşacağız. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize baş sağlığı dileriz."

Şehidin Afrika'da su kuyusu açılması yönündeki vasiyeti, sadece ülkemiz için değil, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlar için de büyük bir anlam taşıyor. Bu anlamlı vasiyetin yerine getirilecek olması, Mehmet Ali Horoz'un adının yaşatılmasına vesile olacak.

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Vasiyeti Yerine Getiriliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler