Selçuk Üniversitesi ve MEB İş Birliğiyle Yenilikçi Öğrenme Mekanları Tasarlanacak

Selçuk Üniversitesi ve MEB İş Birliğiyle Yenilikçi Öğrenme Mekanları Tasarlanacak

Selçuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, eğitim kurumlarında modern öğrenme mekanları geliştirilecek.

Selçuk Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Protokol kapsamında, Bakanlık tarafından belirlenen eğitim kurumlarında, çağdaş eğitim anlayışına uygun öğrenme mekanları tasarlanacak.

İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ile Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan'ın imzaladığı protokol, eğitim ortamlarının kalitesini artırmayı hedefliyor. Protokol, iç mimari projelerin hazırlanmasına yönelik bir iş birliği öngörüyor.

İmza törenine, Bakanlık Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Tarık Çakır, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Noraslı ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çınar da katıldı.

Bu iş birliğiyle, Bakanlık bünyesindeki eğitim kurumlarında yer alan mekanlar, çağdaş yaklaşımlara uygun olarak yeniden tasarlanacak. Genel Müdürlük tarafından belirlenen tip projelerde yer alan mekanlar, yerleşim, esneklik, sirkülasyon, mobilya-donatı ve yardımcı ekipmanlar, renk, aydınlatma, malzeme gibi unsurlar göz önünde bulundurularak modern ve etkili öğrenme ortamlarına dönüştürülecek.

Selçuk Üniversitesi ve MEB İş Birliğiyle Yenilikçi Öğrenme Mekanları Tasarlanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler