Selçuk Üniversitesi'nden 250 Bin Euro Bütçeli 'Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi' Projesi

Selçuk Üniversitesi'nden 250 Bin Euro Bütçeli 'Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi' Projesi

Selçuk Üniversitesi'nin yürütücülüğünü üstlendiği ve Erasmus+ Programı tarafından 250 bin euro bütçe ile desteklenen "Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi" projesi, genç girişimcilere sürdürülebilir fırsatlar sunuyor.

Selçuk Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Ganiyusufoğlu'nun koordinatörlüğünü üstlendiği "Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi" (Young Green Entrepreneurship Ecosystem) projesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 250 bin euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. Projenin uluslararası ortakları arasında Bükreş Politeknik Üniversitesi (Romanya), Umbria Ticaret Odası (İtalya) ve Bifröst Üniversitesi (İzlanda) bulunurken, yerel paydaşlar olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve İnnopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi de projeye katkı sağlıyor.

Yeşil Girişimcilik İçin Dijital Platform

Selçuk Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu’nun da katıldığı bilgilendirme toplantısında Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ganiyusufoğlu, projenin detaylarını paylaştı. Ganiyusufoğlu, "Projemiz kapsamında genç girişimciler, mentörler, melek yatırımcılar ve üreticiler bir araya getirilerek, içinde pazarlar, fon havuzları ve kuluçka merkezleri bulunan bir yeşil girişimcilik ekosistemi oluşturulacak" dedi. Ayrıca, bu platformda yapay zeka tabanlı eşleştirme ile katılımcıların ulusal ve uluslararası fonlara erişiminin kolaylaştırılacağı vurgulandı.

Genç Girişimciler İçin E-Öğrenme Modülleri

Proje, 18-30 yaş grubundaki genç girişimciler, mentörler ve yatırımcılara yönelik yenilikçi eğitim modülleri sunmayı hedefliyor. Bu eğitimler, dijital e-öğrenme platformu aracılığıyla ücretsiz olarak erişime açılacak. Ganiyusufoğlu, "Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla hazırlanan eğitimler, sürdürülebilir ve yeşil girişimciliği teşvik ederek gençler için yeni fırsatlar yaratacak" ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi’nin liderliğinde geliştirilen bu proje, Türkiye'nin yeşil girişimcilik potansiyelini artırırken, gençlere uluslararası düzeyde yeni iş fırsatları sunmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.