Selçuk Üniversitesi'nin Eski Genel Sekreteri Uyar ve Eski Rektör Şahin Arasındaki 'Hakaret ve İftira' Davası Sonuçlandı

Selçuk Üniversitesi'nin Eski Genel Sekreteri Uyar ve Eski Rektör Şahin Arasındaki 'Hakaret ve İftira' Davası Sonuçlandı

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde yaşanan hukuki süreçte, Fazilet Uyar'ın Prof. Dr. Mustafa Şahin hakkında açtığı tazminat davası sonuçlandı. Uyar, eski rektör Şahin'den 35 bin TL manevi tazminat kazandı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nin eski genel sekreteri Fazilet Uyar, 2019 yılında Prof. Dr. Mustafa Şahin'e, "Kendisi gerçek bir FETÖ'cüdür" dediği iddiasıyla hakaret ve iftira suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Uyar'ın bu sözleri sonrası, Şahin hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Ancak mahkeme, Uyar'ın suçlamalarında yasal unsurlar oluşmadığına karar vererek beraatine hükmetti.

Beraatın Ardından Açılan Tazminat Davası

Beraat kararının ardından Fazilet Uyar, Prof. Dr. Mustafa Şahin’e karşı 'haksız şikayet' gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. Uyar, Şahin'den 1.000 TL maddi ve 25.000 TL manevi tazminat talep etti.

Mahkeme, davanın sonucunda, "Aralarında kadro sebebiyle şahsi husumet olduğu dikkate alındığında, davalının şikayetinin yeterli kuşku ve emareye dayanılarak yapılmadığı" kanaatine vardı. Bu doğrultuda, Şahin'in Uyar'a toplamda 35.000 TL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Fazilet Uyar’ın Savunması ve Mahkeme Kararı

Fazilet Uyar, 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, rektör Mustafa Şahin hakkında FETÖ ile ilgili medyada çıkan haberleri delil olarak sunduğunu, suçlamaları reddettiğini ve Şahin’in kendisine emekli olmayı teklif ettiğini ancak bunu kabul etmediğini belirtti. Uyar, yaptığı açıklamaların kişisel husumet değil, hukuki bir çerçevede olduğunu ifade etti.

Mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda Şahin’in tazminat taleplerinin hukuka uygun olduğuna ve Uyar’a ödenmesi gerektiğine karar verdi. Şahin, tazminatın yanı sıra yasal faiziyle birlikte toplamda 35.000 TL ödemeye mahkum oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.