Selçuklu Belediyesi'nden haşere operasyonu

Selçuklu Belediyesi'nden haşere operasyonu

Konya'nın merkez ilçesi Selçuklu'da, Belediye ekipleri sağlıklı bir çevre için haşerelere karşı etkin önlemler alıyor.

Selçuklu Belediyesi, Çevreye Karşı Etkin Mücadelesini Sürdürüyor

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Selçuklu Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen periyodik ilaçlama çalışmaları, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla aralıksız devam ediyor. Mevsim şartlarına bağlı olarak özellikle yeşil alanlarda ortaya çıkan haşerelerle mücadelede büyük önem taşıyan bu çalışmalar, ilçe genelinde geniş bir alana yayılmış durumda.

Selçuklu Belediyesi'nden haşere operasyonu

Yabancı Ot ve Ağaç İlaçlama Programı

Selçuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Mart ayından Ekim ayına kadar süren bir dönemde yabancı ot ve ağaç ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu süreçte, özellikle gece saatleri tercih edilerek yapılan ilaçlama çalışmalarıyla yaz döneminde ilçe sakinlerinin olumsuz etkilenmesi engelleniyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise belirlenen günlerde, hava koşullarının müsait olduğu her an ilaçlama faaliyetlerini mahallelerde gerçekleştiriyor.

Çevre Dostu İlaçlama Ürünleri Kullanılıyor

İlaçlama süreçlerinde Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünler tercih ediliyor. Bu ürünler, doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek özelliklere sahip. ULV ilaçlama makineleriyle donatılan araçlarla ekipler, ilçenin tüm mahallelerini, caddelerini ve sokaklarını düzenli olarak ilaçlıyor.

Selçuklu Belediyesi'nden haşere operasyonu

Başkan Pekyatırmacı'dan Açıklama

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın rahat bir yaz geçirmeleri için haşerelerin üreme kaynaklarının yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama çalışmalarımızı sıklaştırıyoruz. Her hafta en az bir kez olmak üzere, müsait hava koşullarında tüm mahallelerimize hizmet götürüyoruz. Kullandığımız kimyasalların çevreye zarar vermemesi konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.