Ümit Savaş Taşkesen
Selçuklu Diriliş Gençliği Derneği ve Başkan Altay
Geçtiğimiz yıl mıydı yoksa daha önceki yıl mıydı tam hatırlayamıyorum Doç.Dr. Lütfullah Altıntepe ile karşılaşmamız, tanışmamız. Sevgili Kardeşim, Sinan Çakır bahsetmişti, gençler ve çocuklar için güzel fikirleri olan birisi, neler yapılabilir üzerine konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak istiyor diye. Zafer’deki Kafem’lerden birisinde uzun bir görüşme gerçekleştirmiştik. Kıpır kıpır, heyecanlı, konuşulan her şeyi not alan, fikirlerini açan, insanı ikna etmekte zorlanmayan, pratik düşünen ve daha güzeli bunu da mümkün olduğunca uygulamaya geçiren, ama, fakatlardan sonra gelebilecek olumsuz tutum, yargı, kanaat, mazeretler moralini bozmaz. Gülerek, hallederiz, sorun olmaz der. Proje beni heyecanlandırmıştı ama gerçekleştirmesi zor, olmaz diye düşünmüştüm bir yandan.
…
Konuştuğumuz süre ve devamında aralıklarla yaptığımız toplantılarda üzerinde özellikle durduğumuz konu çocuklara, gençlere “beceri öğretimi” konusundaki eksiklikti. Benzeri bir çok kuruluştan farklı olarak eğer bir gençlik derneği gerçekleştirilecekse, bunun beceri eğitimi odaklı olması gerektiği konusunda hemfikirdik. Hala da öyleyiz. Projesini duyduğumda beni heyecanlandırmıştı. Başta Dernek Başkanı Kamil Bilgiç, Nihat Altıntepe, Emrah Akman olmak üzere bir kısmı ile süreç içerisinde tanıştığım, bir kısmı ile halen karşılaşmadığım bir ekibin ortak kaygısı, katkısı, emeği, desteğinin eseri olarak faaliyete geçti proje… Okçuluktan zeka oyunlarına, hızlı okumadan resim derslerine, Almanca’dan zihin haritalarına, Kur’anı Kerim’den Robotik’e, Futboldan, Tekvando, Programlamadan Satranç, film ve kitap kritiğine, ilerleyen süreçte Yaratıcı Yazarlık Atölyesine bir çok program mevcut ve bu dalda eğitimlerine başladı. Çocukların sadece ders alıp gideceği bir ortamdan ziyade, dersten çıkınca oturup sohbet edeceği güzel bir kafeteryasına güzel bir ortam sunuluyor çocuklarımıza. Ben aşçılık, yemek pişirme, düğme, sökük dikme vb becerilerin de içine dahil edilmesinden yanayım.
…
Selçuklu Diriliş Derneğinin amaçları şu şekilde özetlenmiş: “Dini değerlere bağlı, vatanı-milletini seven, ahlaklı bir nesil yetiştirmektir. Tüm faaliyetlerimiz bu amaca hizmet etmektedir. Derneğin kurulmasına nasıl karar verildi? Mütedeyyin insanlarımız dâhil olmak üzere çocuklarımızı daha iyi eğitimler alsınlar diye okullara verdik. Gördük ki başarıyı sadece TEOG ve LYS sistemi olarak gören anlayışla çocuklarımız ya bir terör örgütünün kucağına itilmiş ya da amacı para olan ye-iç eğlen mantığıyla büyütülmüş, uyuşturucu ve alkol batağına saplanmış geleceği karanlık bir nesil şeklinde yetişiyor. Uyuşturucu kullanma oranlarının %20lere ulaştığı bu kötü (!) çocuklar bizim çocuklarımız. Farkında değiliz ama belki senin çocuğun belki de benim çocuğum. Derneğimiz amacı çocuklardaki bu enerjiyi spor, müzik, bilgisayar, oyunların arasına serpiştirilmiş şekilde verilen Kuran ve değerler eğitimleriyle harmanlayarak çocukların hizmetine sunmak. Üstün Zekalı, başarılı kişiler aramıyoruz. Hiçbirimizin görevi başarmak değildir. Kuran'da hiçbir yerde başaracaksınız diye geçmez. Amacımız çalışmaktır. Bu bilinçle çocuklara yıllara bölünmüş olarak bu çalışma zevkini eğlenceli bir biçimde aktarabilmektir amacımız. Biz bu inançla başladık, bunun için çalışıyoruz, Zafer Allah'ındır.”
…
Bu projenin gerçekleşmesi için elini taşın altına koyup desteklerini esirgemeyenlerle beraber, bu projede ve içinde çocuk, gençlik, yeni nesil, eğitim, kültür geçen diğer projelerde desteğini, özel ilgisini esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ı ayrıca tebrik edip teşekkür etmek gerekiyor. Özel Eğitime Muhtaç bireylerinden diğerlerine çocuklarımız için yaptığınız çalışmalardan dolayı size ve şahsınızda ekibinize gönülden teşekkürler Sayın Başkan...