Serkan Yıldırım’ın Paris 2024 Altın Madalyası Geri Alındı

Serkan Yıldırım’ın Paris 2024 Altın Madalyası Geri Alındı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atlet Serkan Yıldırım’ın madalyasının, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) itirazı sonucu üst mahkemenin kararıyla geri alındığını duyurdu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 100 metrede altın madalya kazanan milli atlet Serkan Yıldırım, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile yaşanan sınıflandırma sorunu nedeniyle madalyasını kaybetti. IPC'nin itirazı üzerine üst mahkeme, Yıldırım'ın 400 metre yarışında yarışamayacağına ve kazandığı 100 metre madalyasının geri alınmasına karar verdi.

Sınıflandırma Sorunu ve Hukuki Mücadele

Serkan Yıldırım’ın Mayıs 2024'te Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda kazandığı başarılar, IPC ile Türkiye Paralimpik Komitesi arasındaki sınıflandırma problemi nedeniyle haziran ayından bu yana tartışma konusu oldu. IPC, Yıldırım'ın sınıflandırmasını tekrar incelemeye aldı ve Paris 2024'te yarışmasına engel olacak bir karar çıkarttı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin açtığı davada Alman mahkemesi, sporcunun Paris 2024'te yarışabileceğine hükmetti. Ancak IPC, bu kararı üst mahkemeye taşıdı ve sporcunun yarışamayacağına dair nihai kararı aldı.

TMPK’dan Kararlı Açıklama

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Serkan Yıldırım’ın haklarını savunmak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, "Sporcumuzun Haziran ayından beri verdiği hukuk mücadelesine devam edeceğiz ve pistte kazanılan başarıların yargıda kaybedilmemesi için Serkan Yıldırım'ın yanında olacağız. 100 metre madalyasını geri almak için yasal haklarımızı kullanıyoruz ve sporcumuzun hakkını sonuna kadar arayacağız" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.