1 tonluk ‘Baron’ 215 bine alıcı buldu

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Doğançay kurban pazarında, Kurban Bayramı öncesi satışlar artarken, en dikkat çeken hayvan olan "Baron" isimli dana 215 bin TL'ye alıcı buldu.

Kurban Bayramı Öncesi İzmir'deki Kurban Pazarlarında Hareketlilik Artıyor

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Doğançay kurban pazarında, Kurban Bayramı hareketliliği artıyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını beklerken, pazarda satışlar hız kazanıyor. Ancak, artan fiyatlarla birlikte satıcılar pazarlık konusunda zorluklar yaşamaktadır.

"Baron" İsimli Dana 215 Bin TL'ye Satıldı

Doğançay hayvan pazarında en dikkat çeken hayvan ise "Baron" oldu. Ağırlığı 1 ton 50 kilogramı bulan bu dana, 215 bin TL'ye alıcı buldu. Dananın sahibi Engin Peker, "Pazarın en pahalı hayvanı bizde. Maalesef ucuza verdik. Bu kendi evimizin buzağısıdır" dedi. Ancak, satıcılar hayvanların daha yüksek fiyata satılması gerektiğini ve dışarıdan getirilen etlerin zarar verdiğini belirtiyor.

Satıcılar Fiyatlardaki Yükseliğe Dikkat Çekiyor

Pazara Erzincan'dan gelen hayvan satıcısı Erhan Şahin, "Piyasa yok, hayvan satamıyoruz. Hayvan fiyatları normal; ancak alan yok" açıklamasında bulundu. Diğer bir satıcı İzzet Savaş ise kurban tercih ederken dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapıyor ve geçen seneye göre masrafların arttığını dile getiriyor.

Fiyatlar Düşüş Gösteriyor

Erzurum'dan gelen hayvan satıcısı Okan Güven ise, "Pazarın son gününe doğru fiyatlarda düşüş olmaz" ifadeleriyle fiyatların düşüş eğiliminde olduğunu belirtti.

Kurbanlık alacaklara uyarıda bulunan satıcılar, hayvanların sağlamlığına dikkat edilmesi gerektiğini ve piyasadaki canlılığın beklenenden düşük olduğunu vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı