10 Ekim tarihi 'Dünya Saatçilik Günü' oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi, 10 Ekim tarihinin "Dünya Saatçilik Günü" olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi, saatçiliğin tarihsel ve günlük yaşamımızdaki yerine dikkat çekmek amacıyla 10 Ekim'i "Dünya Saatçilik Günü" olarak kutlama kararı aldı. Komite meclis üyesi Dr. Çağrı Gündoğdu'nun önerisi ile gündeme gelen bu kutlama, mecliste kabul edilerek resmi hale getirildi.

Saatçilik Mesleğinin Önemi

İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. Çağrı Gündoğdu, saatçiliğin sadece zamanı ölçmekle sınırlı bir meslek olmadığını, aynı zamanda hayatın en önemli anlarını hatırlatması bakımından değer taşıdığını belirtti. Gündoğdu, "Saatler, zaman kavramını yaşatan bir olgudur. Hayatımızda vazgeçilmez bir yer tutan bu meslek, hem bireylerin hem de toplumların hayatında önemli bir yer tutuyor" dedi.

Mikro Mekanik ve Saat Teknolojileri Vakfı'ndan Destek

Mikro Mekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Hayrettin Akpınar, Dünya Saatçilik Günü'nün anlamlı bir gelişme olduğunu vurgulayarak, Bursa'daki vakıf merkezinde bu özel gün için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı. Akpınar ayrıca, Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nde saatçilik ve mikro mekanik bölümlerinde eğitim alan öğrencilere de dikkat çekti.

Sektörden Büyük Destek

Tüm Saatçi İşadamları Derneği (TÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadri Aydın da 10 Ekim'in "Dünya Saatçilik Günü" olarak ilan edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu özel günün sektöre yönelik farkındalığı artıracağını söyledi.

"Dünya Saatçilik Günü" İçin Teşekkür

Dr. Çağrı Gündoğdu, 10 Ekim Dünya Saatçilik Günü fikrini destekleyen İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Komite Başkanı Mahmut Şevket Arıkan'a ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

9 Bin Yıllık Yumuktepe Höyüğü'nde Kazı Çalışmaları Sona Erdi
Galata Filmi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Prömiyerini Yaptı
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 'Ayşe' Filmi Seyirciyle Buluştu
Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Coşkuyla Gerçekleştirildi
Akseki'nin yıllara meydan okuyan camisi: Sarıhacılar