İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi İdari ve Eğitim Sorumlusu Dr. Kanat Tayfun, 10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı'nda, geleneksel ve tamamlayıcı tıp çatısı altında kullanılan canlıların hastalıklara ve hastalara etkisinin tartışıldığını belirtti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Ekim'de başlayan 10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı devam ediyor.
Dr. Kanat Tayfun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Biyoterapi Derneği tarafından 1996 yılından itibaren düzenlenen konferansa, Türkiye'de ilk geleneksel ve tamamlayıcı tıp polikliniklerinden birini kuran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını aktardı.
Türkiye'de ikinci kez düzenlenen konferansta 15 farklı ülkeden 100'e yakın ulusal ve uluslararası katılımcının bulunduğunu belirten Tayfun, şunları kaydetti:
"İlk defa Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında bir eğitim araştırma hastanesinin içinde böyle bir uluslararası kongre düzenleniyor. Böyle bir uluslararası etkinliğe üniversitenin ve hastanenin ev sahipliği yapması önemli bir gelişme. Kongrede, geleneksel ve tamamlayıcı tıp çatısı altında kullanılan canlıların hastalıklara ve hastalara etkisi tartışıldı, tartışılacak. Bunun içerisinde larva tedavisi, arı ve arı ürünleri, sinek kurtçukları, bağırsak kurtları, sülükler ve balıklarla tedavi konuları bulunuyor. Bazı tedaviler burada hasta üzerinde uygulandı."
Konferansa ayrıca Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve İlaç Eczacılık Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı (IVEK) da destek veriyor.
Konferans, 9 Ekim Pazartesi günü açıklanacak sonuç bildirgesiyle tamamlanacak.
AA