11 yaşındaki Yılmaz'ın yaşamı "dans tutkusuyla" değişti

İzmir'de 7-13 yaş arasındaki dezavantajlı çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeteneği fark edilerek burslu dans eğitimi imkanı sağlanan 11 yaşındaki Tunççekiç yarışmalara hazırlanmaya başladı- Dans eğitmeni Yazıcı:- "Yılmaz, hem çok hı

İZMİR (AA) - İzmir'de 11 yaşındaki Yılmaz Tunççekiç'in yaşamı, 7-13 yaş arasındaki devzavantajlı çocuklara yönelik sosyal proje yürüten gönüllüler sayesinde değişti. Dansa olan tutkusu ve yeteneği fark edilerek 1,5 ay önce dans akademisine burslu gönderilen Tunççekiç, yarışmalara hazırlanmaya başladı.

Türkiye'nin faaliyet gösteren "SosyalBen Derneği" gönüllüleri, 2015 yılında İzmir'de 'Bir Kent Romanı' saha çalışması kapsamında yürüttükleri Roman çocuklara verilen sosyal beceri eğitimleri sırasında, 11 yaşındaki Yılmaz Tunççekiç'le tanıştı.

Proje kapsamında gerçekleştirdikleri eğitimlerde, Tunççekiç'in dansa olan ilgisini ve yeteneğini keşfeden gönüllüler, İzmir'in Bostanlı ilçesinde bulunan dans akademisiyle iletişime geçti.

Dans akademisinde dansa olan tutkusu ve yeteneğini sergileyen Tunççekiç, burslu olarak kabul edilmesinin ardından 1,5 ayda hızlı bir gelişim göstererek, eğitmenlerinin de beğenisini topladı.

"SosyalBen Derneği" gönüllülerinden Seren Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında tanıştıkları Yılmaz Tunççekiç'le yapmaktan hoşlandığı şeyler üzerine sohbet ederken, dans konusunun gündeme geldiğini söyledi. Teşvikleriyle dans gösterisi sunan Tunççekiç'in esnekliği, tutkusu ve kendince koreografi oluşturmasından çok etkilendiklerini belirten Yenice, karşılaştıkları yeteneğin geliştirilmesine destek verilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Yenice, "Yılmaz, diğer çocukların arasında daha yetenekli ve esnekti. Dansa da oldukça ilgisi vardı ve dans etmek onu mutlu ediyordu. Bunu keşfettik, gördük. Tan Sağtürk'ün eşi Alona Sağtürk'e ulaştık. Yılmaz'a burs verebileceklerini söylediler. Yılmaz'la akademiye gelerek tüm dans gruplarını izledik. Kendisi modern dansı seçti ve eğitimine başladı." dedi.

Yenice, Yılmaz'ın her geçen gün dansını geliştirerek, mutlu bir yaşam sürdüğünü görmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

- "Esnekliği ve kuvvetiyle ideal bir öğrenci"

Dans eğitmeni Selim Doruk Yazıcı ise derslere çabuk uyum sağlayan ve utangaçlığını kısa sürede yenen Tunççekiç'in, öğrenmede gerekli olan "yetenek" ve "çok çalışma" özelliklerine fazlasıyla sahip olduğunu kaydetti.

Yılmaz'ın hem yetenekli hem de zeki bir çocuk olduğunu belirten Yazıcı, "Yetenek sadece algı hızınızı artırıyor. Yılmaz, hem çok hızlı algılıyor, hemen öğreniyor hem de üzerine kendisi yorum yapıp bir şeyler koyabiliyor. Çalıştığı süre içerisinde de hiçbir problem çıkmadı. Evde tekrar ediyor, notlar alıyor, tekrar ediyor. Hem esnekliğiyle, hem kuvvetli olmasıyla branşı için çok ideal bir öğrenci." diye konuştu.

Yılmaz'la "vals, cha cha, quick step ve salsa" dansları çalıştıklarını, hiçbir dersi kaçırmayan öğrencisinin çok hevesli bir şekilde anlatılanları dinlediğini ve uyguladığını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Yılmaz'ın partneriyle iletişimi çok güzel. Birbirlerine destek oluyorlar. Dans açısından zaten ilk geldiğinde nasıl basacağımı anlatmam gerekiyordu, şimdi artık çok daha detaylara, inceliklere, büyük hatlarla ilgileniyoruz. Artık koreografiler oluşturuyoruz. İlk başta bir adımı nasıl atacağını düşünürken şu anda bütün bir koreografiyi nasıl algılarım diye düşünüyor."

Yılmaz'ı, dikkat çeken yeteneği sayesinde yarışmalara hazırlamaya karar verdiğini ifade eden Yazıcı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesindeki yarışmalarda ciddi başarılar elde edebileceğine inandığını kaydederek, "Bu şekilde çalıştığı takdirde ocak ayında yapılacak yarışmaya katılacak." dedi.

- "Durakta otobüs beklerken bile tekrar yapıyorum"

YIlmaz Tunççekiç de dansı çok sevdiğini, profesyonel adımlar atmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Hayalinin gerçekleşmesine yardımcı olan gönüllülere ve eğitmenlerine teşekkür eden Tunççekiç, "Ben küçüklüğümden beri dans ediyorum. SosyalBen'de dans yapıyordum. Onlar da beni buraya yönlendirdi. Buraya geldim, beni kabul ettiler, dansa başladım. Kursa başladığım andan itibaren kendimi dansçı gibi hissediyorum. Burada ne öğrendiysem, kurstan çıktıktan sonra durakta otobüs beklerken onları tekrar etmeye başlıyorum. Okula gittiğimde her gün teneffüslerde çalışıyorum. Yarışmada birinci olacağımıza inanıyorum." dedi.

Tuççekiç, hayalinin dansta ilerlemek, aynı zamanda oyunculuk yapmak olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'daki Köy, Dünyanın En İyisi Seçildi
Bin 800 Yıl Sonra Kestros Çeşmesi Yeniden Suya Kavuştu
Somuncu Baba Hazretleri, Vefatının 612. Yılında Aksaray'da Anılıyor
Yerli komedi filmi C Takımı 2'nin afişi yayınlandı
Ukraynalı Kadın Ressamların Gözünden Alanya