13 bin TL'ye ticari araç

Komsan Otomotiv, bu fiyatlarla satış performanslarının artacağını öngördü

Komsan Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Süheyl Baybalı, mini ticari diye tabir ettikleri bu araçlarla ilgili bugün bilinen satışların çok daha üzerinde bir satış performansı yakalayabileceklerini öngördü.

Komsan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye'de satışa çıkan FAW hafif ticari araçlarının basın toplantısında yaptığı konuşmada Baybalı, Komsan Otomotiv'in, Çin'in ''en köklü ve referans otomotiv üreticisi'' FAW Group Corporation ile işbirliğine girerek Türkiye'yi yepyeni bir marka ile tanıştırdığını kaydetti.

Baybalı, Çinli FAW'ın Türkiye distribütörlüğü için 2008 yılında girişimlerine başlayan ve bu dönemde yetki belgesi imzalayan Komsan Otomotiv'in, bayi ve servis ağını tamamlayarak araçlarını tüketiciyle buluşturmaya hazır olduğunu bildirdi.

Hafif ticari araçların özellikleri gereği çiftçinin ürününü, esnafın yükünü, KOBİ'lerin her türlü ihtiyacını taşımaya elverişli hafif ticari araçların Türkiye pazarında fazla alternatifi bulunmadığını dile getiren Baybalı, önümüzdeki dönemde kendi segmentlerinde yüzde 50 pazar payını hedeflediklerini söyledi.

Baybalı, ilk aşamada 4 model olarak Türkiye pazarında yer alacaklarına değinen Baybalı, ''Satışa sunduğumuz hafif ticari araçlar kendi segmentindeki mevcut pazarı geliştirmeye çok açık. Mini ticari diye tabir ettiğimiz bu araçlarla ilgili bugün bilinen satışların çok daha üzerinde bir satış performansı yakalayabileceğimizi öngörüyoruz. Bu yıl 750 adet, gelecek yıl ise 1500 adet satış hedefimiz var'' diye konuştu.

Komsan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye'de satışa çıkan FAW'ın, ilk etapta hafif ticari araçlarıyla özellikle esnaf ve KOBİ'lerin çözüm ortağı olacağını anlatan Baybalı, satışa sunacakları ürünlerin içinde bulunduğu segmentte yüzde 50 pazar payı hedeflediklerini dile getirdi.

10 YILLIK DİSTRİBÜTÖRLÜK ANLAŞMASI...

Komsan Otomotiv, ilk etapta 4 model hafif ticari aracı pazara sunmasının ardından 2011 yılında da FAW markasının farklı segmentlerdeki modellerini de Türkiye'de satışa sunmayı planladığını bildirerek, önümüzdeki yıl bu markanın MPV, daha sonra da CDV ve binek modellerini Türkiye'de tüketiciyle tanıştırmayı hedeflediklerini ve otomotiv pazarında tüketiciye yeni alternatifler sunacaklarını anlattı.

Baybalı, Türkiye'de tek kabin Pick-Up, Çift Kabin Pick-Up, Panel Van ve City Van'dan oluşan 4 model ile pazarda yer alacak olan Komsan Otomotiv'in, bu araçları 12 bin 990 lira ile 15 bin 800 lira arasında değişecek fiyatlarla satışa sunulduğunu ifade etti.

Tüketici beklentilerinin ucuz, tasarruflu, yüksek taşıma kapasiteli, ancak kolay ve ekonomik olarak bakımı yapılabilen araçlar olarak pazarda yer alacak yeni hafif ticari araçlar en yeni teknolojiye sahip olmanın yanı sıra çevreci Euro 4 motoruyla da öne çıktığına değinen Baybalı, orta ve ağır ticari araçlarla ilgili de Türkiye pazarındaki gelişmelere göre de bu segmentte araçları Türkiye pazarına sunabileceklerini kaydetti.

Baybalı, Türkiye'de otomotiv üretiminin ilk çeyrek rakamlarına bakıldığında, yıl sonunu 1 milyon adet üretim ile kapatacağının görüldüğünü belirtti.

Komsan Otomotiv'in FAW ile 10 yıllık bir distribütörlük anlaşması olduğunu ifade eden Baybalı, FAW'ın bu anlaşmayla birlikte distribütör olarak anlaştığı en batıdaki ülkenin Türkiye olduğunu anlattı.

Baybalı, Türkiye'de şu anda kompak panelvan pazarının, çok dar olduğunu vurgulayarak, kendi segmentlerinde yıl da 6-8 bin adet araç satıldığını bildirdi.

Baybalı, bu araçların 48 ay kredili satılması için bankalarla görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

FAW Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Mr. Qingxi Zhao da, Türkiye pazarını çok önemsediklerini ve burada yakalayacakları başarıyla daha ileriye gideceklerine inandığını söyledi.

Komsan Otomotiv ile işbirliğinin çok olumlu sonuçlar vereceğine inandıklarını dile getiren Zhao, ''Avrupa Birliği pazarları için Türkiye'yi önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Burada oluşturacağımız güçlü altyapı ile önümüzdeki dönemde başta Avrupa;da ve çevre ülkelerde FAW markasıyla ön plana çıkacağımızı ümit ediyoruz. Şimdi bunun ilk adımını burada atıyoruz'' dedi.

YILLIK 1 MİLYON ADET ÜRETİM...

Bu arada verilen bilgilere göre, FAW, Çin'in devlet politikası gereğince globalleşme çerçevesinde dünyaya açılma ve ülke pazarı için ortak üretim gerçekleştirme stratejileri geliştirerek, 1991 yılında Volkswagen (FAW yüzde 60, VW yüzde 20 ve Audi yüzde 20), 2002 yılında Toyota Motor Corp. (FAW yüzde 50, TMC yüzde 50), 2003 yılında ise Mazda Motor Corp. (FAW yüzde 75, Mazda yüzde 25) ile olmak üzere ortaklıklar gerçekleştirdi.

Firma, 1992 yılında ''China FAW Group Corporation'' olarak ismini değiştirirken, 2004 yılından itibaren üretimini 1 milyon adetin üzerine çıkardı.

2010 yılının ilk çeyreğinde, 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 72,9 artış ile 630 bin 758 adet araç üreten FAW Group Corporation, bu dönemde otomobil satışlarını yüzde 65,3 artış ile 500 bin 892, orta ve ağır ticari vasıta satışlarını yüzde 226,7 artış ile 72 bin 420, hafif ticari araç satışlarını ise yüzde 79,9 artış ile 28 bin 3 adete yükseltti.

2008 yılında dünyanın ilk 500 büyük firması arasında 385. sırada yer alan FAW Group Corporation, 2009 yılında bir milyon 940 bin adet araç üretimi gerçekleştirerek bu dönem cirosunu da 41,1 milyar dolara yükseltti.

Otomobil Haberleri

TOGG Kampanyayla MTV Hamlesi Yaptı
Ucuz Tesla Geliyor
Opel Frontera Elektriklenip Türkiye'ye Geliyor: İşte Yeni SUV'nin Özellikleri!
BYD Seal ve Volkswagen ID3: Elektrikli Araç Piyasasında İki Devin Karşılaştırması
TOGG'a Rakip Geliyor Fiyatı Gururunun Önüne Geçiyor