TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Ülkemizin de dünyadaki rekabet ortamında söz sahibi olabilmesi için bilgi teknolojilerinin kullanımı kadar üretimi de çok önemlidir. Bu, ülkenin gelecek hedeflerini belirlemede yol gösterici olacaktır." dedi.
Aydın, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda Mecliste düzenlenen "14. eTürkiye (eTR) Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, törenin Meclisin ev sahipliğinde gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Teknolojinin gelişimiyle elektronik hizmetlerin kullanımının yaygınlaşmasının, ekonomide ve toplumsal yaşamda kalitenin, verimliliğinin ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunacağını ifade eden Aydın, bu kapsamda 2003'te eTR ödülleri etkinliğini başlatan ve öncülük eden TÜSİAD, TBV ve Vodafone'a teşekkür etti.
Elektronik hizmetlerin, hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:
"Artık elektronik hizmetlerin olmadığını düşünmek bile imkansızdır. Cep telefonlarımızın sadece bir haberleşme aygıtı olmaktan çoktan çıktığını neredeyse hatırlayamıyoruzdur herhalde diye düşünüyorum. Bugün bir cep telefonuyla, elektronik postadan tutun da sosyal paylaşım sitelerine kadar geniş bir yelpazede istifade etmemizin yanı sıra birçok akıllı uygulamayla adeta dünyayı cebimizde taşır bir hale getirdik. Ulaşılan bu imkanlardan, kolaylıklardan vazgeçmemiz asla mümkün değildir."
Kamudan vatandaşa e-hizmetler, kamudan iş dünyasına e-hizmetler, kamudan kamuya e-hizmetler, küçük, orta ve büyük ölçekli belediye kategorilerinde 24 projenin, eTR ödüllerinde finale kaldığını anımsatan Aydın, burada projesi değerlendirmeye giren veya projesi finale kadar ulaşamayan kurum ve kuruluşlarının da hizmet verdikleri alanlarda en iyiyi yapmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Aydın, "Bu nedenle ödül alacak veya alamayacak olan projeler, üretilen hizmet nedeniyle gerçekten çok değerlidir. Çünkü bu tür destekler, törenler bu projeleri ciddi manada belli bir noktaya taşıyor. Kamu kurumlarında belki pek çok böyle isimsiz kahramanları da yeni projelerle gündeme taşıyor, Türkiye'nin geleceğine ufuk çiziyorlar." diye konuştu.
Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin ürettikleri elektronik hizmetler için yapılacak derecelendirmenin, bu kurumları daha iyi olmaya ve daha kaliteli hizmet üretmeye teşvik edeceğini belirten Aydın, bugün verilecek ödüllerin, kurumların bu kapsamdaki hizmetlerini değerlendirmek açısından önem taşıdığını vurguladı.
Aydın, "Biz, üretilen bir hizmeti bir tuşla kullanabiliyoruz. Ama onun üretmek için arka planda birçok uzman büyük bir gayretle uzun zamanlar çalışmış, vatandaşımızın hayat kalitesini daha da yükseltebilmek ve sorunlara çözüm üretmek için gayret sarf etmişlerdir. Bu anlamda sundukları hizmetle bilişim alanında Türkiye'yi üst sıralara taşımaya çalışanlara buradan bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum." ifadesini kullandı.
Verilen hizmetlerin elektronikleşmesinin ve dijitalleşmesinin hem maliyetleri düşürdüğünü, hem de hizmetin verilme süresini kısalttığını kaydeden Aydın, bunun ayrıca insanlara kurumlara bakışını değiştirdiğini ve güvenini artırdığını belirtti.
Bunun, bir anlamda devlet-millet kaynaşmasını daha da güçlendirdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
"Zira devlet, vatandaşı için vardır. Ülkemizin de dünyadaki rekabet ortamında söz sahibi olabilmesi için bilgi teknolojilerinin kullanımı kadar üretimi de çok önemlidir. Bu, ülkenin gelecek hedeflerini belirlemede yol gösterici olacaktır. Dolayısıyla bu yol gösterici tüm projelere, bu projelerde aktif olan tüm kişilere ve kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Başarılı projeleriyle ödül alacak kamu kurum ve kuruluşlarımızı kutluyoruz. Yine bu törene bir şekilde katılıp, bu projelere destek verip de finale kalamayanları da tebrik etmek istiyorum."
(Sürecek)
AA