15 Temmuz şehitlerinin hatırası Çorum'daki müzede yaşatılacak

Çorum Belediye Başkanı Gül: - "15 Temmuz'da ülke genelinde 250 şehidimiz var. İlimizde ise 12 vatandaşımız FETÖ'nün ihanet ve darbe planında şehadet mertebesine ulaşmıştır. Gelecek nesiller de bu şehitlerimizi bilecekler"

ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, temeli 15 Temmuz 2017'de atılan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'nin 15 Temmuz 2018'de açılacağını belirtti.

Gül, inşasında sona gelinen 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'ndeki incelemesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bin 600 metrekare kapalı alana sahip müzede, Çorumlu 15 Temmuz şehitlerinin yanı sıra darbeye karşı verilen mücadelenin sembol ismi olan şehit Ömer Halisdemir'in bal mumu heykelleri ve biyografileriyle hatıralarının yaşatılacağını söyleyen Gül, 3 milyon 444 bin liraya mal olan ve bin 600 metrekare kapalı alana sahip müzenin zemin katında sergi ve sinema salonunun bulunacağını belirtti.

Gül, 15 Temmuz gecesi yaşananların belgesel halinde sinema salonunda ziyaretçilere izletileceğini, ikinci katta bulunan 13 bölmeli sürekli sergi salonunda da Çorumlu 12 şehidin ve Şehit Ömer Halisdemir'in bal mumu heykellerinin ve kişisel eşyalarının sergileneceğini anlattı.

"Bu şekilde 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatıralarını canlandıracağız." diyen Gül, inşası büyük ölçüde tamamlanan ve kısa süre içinde tefrişatına başlanacak müzenin, hain darbe girişiminin 2. yılında vatandaşların hizmetine sunulacağını aktardı.

Gül, "15 Temmuz'da ülke genelinde 250 şehidimiz var. İlimizde ise 12 vatandaşımız FETÖ'nün ihanet ve darbe planında şehadet mertebesine ulaşmıştır. Çorumlu şehitlerimiz Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Ali Karslı, Akif Kapaklı, Ali Alıtkan, Mustafa Özgür Karasakal, Mehmet Kocakaya, Mehmet Avcu, Emin Güner, Osman Arslan, Mustafa Solak ve Yakup Kozan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Onların hatıralarına sahip çıkmak için Çorum Belediyesi olarak bu binayı inşa ettik. Gelecek nesiller de bu şehitlerimizi bilecekler." diye konuştu.

Müze ile şehitlerin yanı sıra hainlerin de unutulmamasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Gül, "Bu müzeyi inşa ederek istiklalimize ve istikbalimize yapılan hain saldırıyı unutmamayı ve unutturmamayı amaçlıyoruz. Müzemizin açılmasından sonra öğrencilerimizi servislerle müzeye taşıyarak yeni neslin 15 Temmuz'u doğru anlamasını sağlayacağız. Milli iradeye düşmanlık yapanları ve bu iradenin yok edilmemesi için canını verenleri en iyi şekilde anlatacağız." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'deki ruhun, 15 Temmuz'da tezahür ettiğini görmenin iftiharını yaşadığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Milletimizin geçmişte ne kadar büyük zaferleri varsa, Çanakkale Savaşı'ndan gelen ruhunu kaybetmediğine büyük bir sevinçle ve iftiharla şahit olduk. İstiklal harbini, Çanakkale harbini biliyoruz. İnsanlar aç, susuz, hiçbir menfaati olmaksızın hayatını ortaya koymuş. 15 yaşındaki çocuklar bile gitmişler cepheye. Aynısını yaşadık 15 Temmuz'da. 15 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki dedeye kadar herkes devletinin, milletinin, dininin yanında oldu. Dini istismar eden alçakların karşısında oldu. Bu milleti dize getiremediler. Bu milleti bölemediler, parçalayamadılar. Bu ülkeyi yıkamadılar. Allah şehitlerimizden, gazilerimizden ve o gece darbeye karşı duran tüm vatandaşlarımızdan razı olsun."

AA

Gündem Haberleri

Hatay’ın Yeniden İnşasına Öncülük Eden Başkan Altay’a Fahri Doktora Unvanı
MSB, teğmenlerin kılıçlı yemini için 'Mesele disiplinsizliktir' dedi
Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 34 terörist etkisiz hale getirildi
Türkiye Diyanet Vakfı’ndan makam aracı açıklaması
Su borusu patladı, vatandaş arabasını yıkadı