165 santimetrelik balık tutan iki arkadaşın mutluluğu kısa sürdü

Bursa'nın İnegöl ilçesi Boğazköy Barajı'nda av yasağına rağmen yakalanan 24 kilogramlık yayın balığı, iki arkadaşa toplamda 5.800 TL para cezası getirildi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Boğazköy Barajı'nda devam eden av yasağı hakkında bilgilendirme yaptı. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Kaan Bahadır ve İsmail Hakkı Polat, Boğazköy Barajı'ndan 165 santimetre boyunda ve 24 kilogram ağırlığında yayın balığı yakaladı. Ancak, av yasağının devam ettiği bu dönemde balık tutan arkadaşlara ceza kesildi.

Yasak Döneminde Avlanmanın Cezası

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"01.06.2024 tarihinde İnegöl Boğazköy Barajı'nda avladıkları yayın balığı ile yerel ve ulusal basında haber olan Ahmet Kaan Bahadır ve İsmail Hakkı Polat, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi'ne davet edilmiş, yasak zamanda avlamış oldukları yayın balığından dolayı kurumumuzca haklarında idari para cezası uygulanmıştır. Görüşmede Ahmet Kaan Bahadır ve İsmail Hakkı Polat'a '5/2 Amatör Amaçlı Sportif Avcılığı Düzenleyen Tebliğ' elden teslim edilerek, detaylı bilgilendirme yapılmıştır. 15 Mart - 15 Haziran arası ilimiz sınırlarında sazangillerde olduğu gibi yayın balığı avcılığında da zaman ve bölge yasağı devam etmektedir."

Su Ürünleri Varlığının Korunması İçin Hassasiyet Bekleniyor

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri varlığının korunması ve devamlılığı açısından tüm vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini ifade etti. Av yasağına uymayan iki balıkçıya toplamda 5.800 TL para cezası kesildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı