Geçen hafta 12 EYLÜL 1980’de NELER OLDU? diye sordum. Sonrada yaşananları yazmıştım.
Elektronik mesajla bana ulaşanlar, sahiden bunların hepsi oldu mu diye soruyordu.
Evet burası Türkiye, geçen hafta yazdıklarım sadece 12 eylül 1980 sonrasında oldu.
Ya diğerlerinde, diğer darbelerde neler oldu?
Onları yazacak ne yerim var nede zamanım.
1876'da darbe sonucu Sultan Abdülaziz Han'ın şahadetini ve 1909'da Sultan Abdülhamit Han'ın hal'ini saymazsak,
Ülkemizde 'Darbeler Dönemi' 27 Mayıs 1960 Darbesi ile başladı. Her 10 yılda bir ayar yapılmak üzere, yaklaşık 50 yıl devam eden darbeler dönemi yaşandı. Allaha çok şükür 27 Nisan 2007 Muhtırası ile bu dönem sona erdi.
27 Mayıs 1960 şehitlerimiz de diğer darbelerdeki şehitlerimiz gibi Türk Milletinin canını yakmış, tüm vatanseverler için o gün “millî matem” günü olmuştur.Bu dönemde, Türkiye'nin 9. Başbakanı Adnan Menderes ve bakan arkadaşları, arkalarında 10 başarılı bırakarak, darbeciler ve onları yönetenler tarafından şehit edilmişlerdir.
Adnan Menderes'i idam ettirenler, Çok partili dönemi içine sindiremeyen despotlardı. 27 Mayıs'ı hazırlayanlar. 27 Mayıs'la birlikte Türkiye'de devleti âdeta yıkıma uğrattılar.
O dönemde Darbeciler, yargı ve üniversiteleri tasfiye edilerek buralara militanlarını dolduruldu. Kısacası 27 Mayıs, Türk tarihinin en büyük yüzkarası oldu.
Türkiye’de birçok aydın tarafından dillendirilen bir konuya da açıklık getirmek istiyorum “Solcular darbelere karşıdır” hatta tüm solcular darbelerden devamlı şikayet ederler.
Bende bu söylenenlerin tam tersini iddia ediyorum “Bugüne kadar yapılan bütün darbeler ve askerî müdahaleler hep solcuların işine yaramıştır”.
İsterseniz önce 12 Mart'ı inceleyelim.
Hani hep yazıp çizenlere göre 9 Mart'ta yapılacak sol darbeye karşı verilen 12 Mart Muhtırası, yapılmış ve solculara zarar verildi diyorlar ya,
Vallahi yalan.
12 Mart muhtırasıyla Demirel Hükümeti’ni indireceksin sonrada solcularla '11'ler Hükümeti'ni kuracaksın ve ardından da solcular darbe yedi diyeceksin. Kim inanır buna, çünkü 12 Marttan sonra bir yanda Sıkıyönetim Mahkemeleri solcu ve sağcıları yargılarken iktidar tamamen solcuların eline geçmiştir.
Bir başka darbe 12 Eylül darbesi, güya asayişi sağlamak için yapılmış; Ancak son derece despot bir dikta yönetimi kurulmuştur.
İşin garip tarafı, askerî cezaevleri solcu ve sağcılarla doldurulup en zalimane işkenceler uygulanırken, 12 Eylül'ün darbe kuruluşu olan 'Millî Güvenlik Konseyi'nin ve Konsey Genel Sekreterliği'nin çevresi solcu müşavir ve uzmanlarla doldurulmuş, bürokraside irtica avcılığı'na çıkılmıştır.
Darbeler Dönemi'nin Dünyada eşi benzeri olmayan en kalleşi ise 28 Şubat Darbesi'dir.
Kalleş sözü Nerden mi çıktı?
Bir darbenin her türlü özelliğinin bulunmasına rağmen, hâlâ bu müdahalenin darbe olmadığını söyleyenler var sa, bu darbe kalleştir
Yapılanlarla milletimizin millî ve manevî değerleri hedef alınmış; inanan insanlara mürteci muamelesi yapılmış; devlette geniş çapta fişleme ve tasfiye faaliyetine girişilmiştir. Onun için bu darbe kalleş tir
Bugünkü yazımın başlığında 17 eylül de ne oldu diye sormuştum.
Çünkü bir çoğumuzun hafızasında böyle bir tarih yoktur.
17 Eylül tarihi Adnan Menderes ve arkadaşlarının şehit edildikleri 17 Eylül 1961 in yıldönümüdür.
Adnan Menderes ve arkadaşlarını şehit eden darbecileri, Alkış tutan siyasileri, sebep olan hukukçuları, çanak tutan basını ve köşe yazarlarını lânetliyoruz.
Bu yiğit insanları şehit edenlere, alkış tutan siyasileri, sebep olan hukukçuları, çanak tutan basını ve köşe yazarlarını bugün kimse hatırlamıyor;
Lâkin Adnan Menderes ismi, Türk tarihine ve Türk Milleti'nin gönlüne ebediyen unutulmayacak şekilde yazılmıştır..
Darbeler dönemi ni kapatanlara binlerce teşekkür.