2. Uluslararası Yarı İletken Malzemeler ve Aygıtlar Kongresi

Kongre Başkanı Prof. Dr. Şakir Aydoğan:"Bilim adamları, 'yeni yarı iletkenler keşfetme ya da var olan yarı iletkenler dediğimiz iletkenliği az olan malzemeleri nerede kullanabiliriz'in araştırmasını yapıyor. Bu nedenle bu kongreyi önemsiyoruz"

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Yarı İletken Malzemeler ve Aygıtlar Kongresi başladı.

ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki kongrenin açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ARÜ'nün tanıtım filmi gösterildi.

AA muhabirine bilgi veren kongre başkanı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, kongre ile Ardahan ve ARÜ'nün tanıtımının da yapıldığını anlattı.

Aydoğan, kongrenin daha önce farklı bir isimle Konya'da yapıldığını belirterek, teknolojinin, her geçen gün insan hızının yetişemeyeceği kadar geliştiğini dile getirdi.

Bu nedenle bu tür çalışmaları önemsediklerini ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:

"Teknolojinin gelişimi hiç şüphesiz elektronik malzemelerden oluşuyor. Bunlar metal, iletken ya da yarı iletken olabiliyor. Yarı iletkenlere müdahale edip özelliklerini değiştirerek ihtiyacınıza göre kullanabiliyorsunuz. Böyle olunca da yarı iletkenleri dedektörlerde, televizyonlarda, radarlarda aklınıza gelebilecek birçok teknolojik alanda kullanabiliyorsunuz. Bu yüzden de bilim adamları, 'yeni yarı iletkenler keşfetme ya da var olan yarı iletkenler dediğimiz iletkenliği az olan malzemeleri nerede kullanabiliriz'in araştırmasını yapıyor. Bu nedenle bu kongreyi önemsiyoruz."

Aydoğan, ARÜ'de fizik bölümün olmamasına rağmen böyle bir kongreye ev sahipliği yapmalarının son derece önemli olduğuna işaret etti.

Kongreye, Ardahan Vali Vekili Mehmet Kılıç, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Kongre Başkanı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, diğer yetkililer ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Yerli ve yabancı yaklaşık 100 akademisyenin katıldığı kongre, yarın sona gerecek.

AA

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı