2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bakanlık, gençlere sadece güvenli ve konforlu barınma imkânı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda maddi olarak da destek sunuyor. Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılacak ve başvuru süreci 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'da sona erecek.

Kimler Başvurabilir?

Bu yıl ilk kez bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin yanı sıra, mevcut üniversite öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs/kredi başvurusunda bulunabilecek. Ayrıca, ara sınıf öğrencileri de bu başvurulardan faydalanabilecek.

Burs/Kredi Başvurularında Son Gün: 13 Ekim

Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek veya güncellemek isteyen öğrenciler de aynı tarihe kadar e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet'teki öğrenim bilgileri dikkate alınarak yapılacak. Bu nedenle öğrencilerin, e-Devlet’te yer alan okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitelerinin öğrenci işleriyle irtibata geçerek bu bilgilerin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

Başvuru sırasında beyan edilen ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kurumlar aracılığıyla doğrulanacak. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel Durumlu Öğrenciler İçin Kolaylıklar

Şehit ve gazi çocukları, engelli bireyler, ailesini kaybetmiş öğrenciler ve milli sporcular gibi özel durumlara sahip olan öğrencilerin, başvuru sırasında herhangi bir belge göndermesine gerek kalmıyor. Bu öğrencilerin durumları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilerek değerlendirme sürecinde dikkate alınacak.

Başvuru Sürecinde Yardım Alma İmkanı

Başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK hatları üzerinden yardım talep edebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ahmet Davutoğlu ve Fatih Erbakan bir araya geldi
Lübnan'daki vatandaşların tahliye programı açıklandı
Son Anket Yayınlandı Birinci Parti Değişti
İyi hal indirimi kaldırılıyor mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in doğum gününü kutladı