23. Ulusal Biyoloji Kongresi

Biyoteknoloji, ekoloji, moleküler biyoloji, genetik ve zooloji konularının ele alınacağı kongre, 27 panelistin katılımıyla Gaziantep'te başladı

GAZİANTEP (AA) - Biyoloji alanındaki değişimleri takip edebilmek için iki yılda bir düzenlenen, biyoteknoloji, ekoloji, moleküler biyoloji, genetik ve zooloji konularının ele alınacağı 23. Ulusal Biyoloji Kongresi başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde kentin tanıtıldığı filmin gösterildiği kongrede, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı folklor ekibi yöresel oyunları sergiledi.

Kongrenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanların Fransız İhtilalinden sonra halkın gösterdiği en büyük direnişlerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'de ismi değişen terör örgütlerinin ortak amaçlarının ülkeyi yaşanmaz hale getirmek olduğuna dikkati çeken Gür, "Yapmamız gereken normal yaşamımıza devam etmek. Eğer biz normal yaşamımıza devam edersek herkes üstüne düşeni yaparsa terör amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Bilim insanının özgür olduğunu vurgulayan Gür, darbelere karşı ilk refleks gösteren kişiler olan bilim insanlarının Gaziantep'teki kongreye katılarak büyük bir cesaret sergilediklerini kaydetti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Gür, "Türkiye, bir ay önce kanlı bir darbe girişimi yapılan, bütün kurumlar hallaç pamuğuna dönen ama kendindeki gücü fark ederek aynı anda uluslararası operasyonlar yapacak kadar güçlü bir ülke. Bilim insanları bir araya gelecek kadar korkusuzlar. İşte bu teröre verilebilecek en güzel cevap. Dolayısıyla buraya gelen akademisyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan gururlu ve onurluyum." diye konuştu.

Türkiye'nin geçtiği girdaplı dönemde kaybolmadan geleceğe umutla bakılması gerektiğini belirten Gür, bilim insanlarının birbirine muhtaç olduğunu, herkesin işini en güzel ve doğru şekilde yapması gerektiğini ifade etti.

23. Ulusal Biyoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker de kongrede, biyoteknoloji, ekoloji, moleküler biyoloji, genetik ve zooloji konularında akademisyenlerin sunumlar gerçekleştireceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Açılışın ardından Sabancı Üniversitesi Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Çetiner, "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik" konulu sunum yaptı.

Kongresi, akademisyenlerin sunumlarıyla 9 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

AA

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı