29 Kişinin Öldüğü Gece Kulübü Yangınıyla İlgili Dava Sürüyor: Keşif Yapılacak

Beşiktaş Gayrettepe'de tadilat yapılan bir gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davada, mahkeme olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı. 22 sanığın yargılandığı davada, 21 Ekim’de keşif gerçekleşecek.

Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan'da çıkan yangınla ilgili dava, Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde görüldü. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya 5 tutuklu sanık ve avukatları katılırken, bazı tutuksuz sanıklar ve müştekiler de duruşmada hazır bulundu. Ayrıca, bazı müştekiler SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya katılım sağladı.

Tanıklar Yangınla İlgili İfadelerini Verdi

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren gece kulübü muhasebe müdürü Berna Çaltepe, yangına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çaltepe, kulüpte yangın çıkmasına daha önce hiç şahit olmadığını belirterek, yangın söndürme cihazlarının her yıl yenilendiğini söyledi. Ayrıca, kullanılan duvar malzemelerinin yanmaz özellikte olduğunu da faturalardan bildiğini ifade etti. Çaltepe, tadilat izninin alınmadığını ise yangın sonrasında öğrendiğini dile getirdi.

Gece kulübünde garson olarak çalışan ve tanık sıfatıyla ifade veren Engin Eser ise, yangının başlangıçta küçük olduğunu ancak 30 saniye içinde hızla büyüdüğünü söyledi.

Olay Yerinde Keşif Yapılacak

Mahkeme, tanık ifadelerinin ardından 21 Ekim Pazartesi günü olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yangının Detayları

Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan'da tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında, 2’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 sanığın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi'nin eski yetkilileri de dahil olmak üzere 13 kişi hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “taksirle ölüme neden olma” suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. İki ayrı dava dosyasının birleştirilmesine karar verilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Vesile Bingöl'ün Ölümüne İlişkin Soruşturma Tamamlandı
Discord ve Telegram Üzerinden Suç İçerikli Paylaşımlar Yapan 2 Çocuk Gözaltında
Kolpaçino'ya bir baskın daha
Çevreyi Kirleten Beton Mikseri Belediye Başkanına Yakalandı
Diyarbakır'da Miting, Yürüyüş ve Eylemler Yasaklandı