"3. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali" başladı

Eskişehir Valisi Çakacak:"Türkiye'de 75 milyon dolarlık pazar hacmine ulaşan sektörde Eskişehir, sahip olduğu nitelikli iş gücü ve nitelikli teknik insan gücüyle önemli bir il konumundadır"- Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen:"Biz de yabancıların yapt

ESKİŞEHİR (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir'de başladı.

Eskişehir Valiliğinin ev sahipliğinde, Türkiye'de çizgi film ve animasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek festivalin açılışında konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu'nun parlayan yıldızı Eskişehir'in animasyon filmlerinin merkezi olma yolunda kararlı yürüyüşünü sürdürdüğünü söyledi.

Bilim ve teknoloji alanlarında yaşanan gelişmelerle animasyon ve dijital işler sektörlerinin yıllar itibarıyla hızlı büyüdüğünü anlatan Çakacak, şöyle konuştu:

"Animasyon sektörü, günümüzde ülke ekonomilerine önemli katkılar sağlamaktadır. 2016 yılında dünya pazar hacmi yaklaşık 270 milyar dolar olan sektör, son dönemdeki özellikle yazılım teknolojilerinin ilerlemesiyle çok geniş bir alana hitap etmektedir. Geçmişte sadece eğlence amaçlı yapılan animasyon yapımları, günümüzde birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Animasyon sektörü, sadece ülke ekonomilerine yaptığı katkıdan dolayı önemli değildir. Animasyon, sosyal ve kültürel açıdan da dikkate alınması gereken katma değeri ve çarpan etkisi yüksek sektörlerden biridir. Türkiye'de 75 milyon dolarlık pazar hacmine ulaşan sektörde Eskişehir, sahip olduğu nitelikli iş gücü ve nitelikli teknik insan gücüyle önemli bir il konumundadır. Eskişehir olarak ülkemizin animasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi de gururla söyleyebiliriz. Sektörün kısa vadede daha da büyüyeceğini, ilimiz ve ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlayacağını umuyorum."

- "Destek yeni projelerle sürmeli"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de BEBKA'nın animasyon sektörüne yaptığı desteğin önemli olduğuna işaret ederek, bunun yeni projelerle devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin daha önce yabancı çizgi filmleri satın aldığını anımsatan Büyükerşen, "Biz de yabancıların yaptığı ve çok para kazandıkları benzer çizgi filmleri üretmeliyiz." dedi.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise girişimciliği geliştirmek için animasyonculuğu hedef alacak şekilde Kuluçka ve İnovasyon Merkezi çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Türkiye'nin animasyon sektöründeki konumunu daha üst seviyelere çekmeyi planladıklarını anlatan Gerim, "Teknolojik gelişmelerle animasyonun kullanım alanları oldukça yaygınlaştı. Reklamdan müzik kliplerine, oyunlardan görsel efektlere kadar pek çok alanda kullanılıyor. Türkiye'de animasyon sektörünü bir adım daha ileriye taşımayı istiyoruz." diye konuştu.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile davetlilerin katıldığı etkinlik, yabancı bir animasyon şirketinin yöneticisi Sebastian Cosor'un "Dünyada animasyon sektörü" konulu söyleşisiyle devam etti.

AA

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı