3. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu

Antalya'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyum 99 bilim insanının katılımıyla başladı - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal:- "Dijital iletişim, hayatımızın baba araçları haline gelmiştir. Dijital iletişim fırsatlarının gelişmesi, bilgiy

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu" 99 bilim insanının katılımıyla başladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki sempozyumun açılışında, dünyanın, her geçen gün ve saatte değiştiğini, bu kapsamda dijital iletişimin de öneminin artmaya başladığını söyledi.

Gerek sosyal ve siyasal gerekse ekonomik alanda, dijital dünyanın tüm insanlığın neredeyse vazgeçilmezi haline geldiğini belirten Ünal, "Dijital iletişim hayatımızın baba araçları haline gelmiştir. Dijital iletişim fırsatlarının gelişmesi, bilgiyi tükettiğimiz kadar üretmemize de imkan sağlıyor. Sosyal medya alanındaki gelişmeler bizleri içinde bulunduğumuz bilgi çağının ilerisine taşımakta, günlük yaşamımıza da yeni kavramlar, kültürler katmaktadır." dedi.

Bu alandaki gelişmeleri, üniversite olarak ciddiyetle takip ettiklerini aktaran Ünal, bu kapsamda sempozyumun üçüncüsünü düzenlediklerini ve alanında uzman birçok bilim insanının sempozyuma katıldığını ifade etti.

- Bilgi ekonomisine yatırım

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan ise ülkenin bilim ve marka değeri yüksek üniversitelerinin başında gelen Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde bu sempozyumu düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaşanılan dönemin çoğunlukla "bilişim çağı" olarak tanımlandığını belirten Ayhan, bu alanda yaşanan gelişmeleri dinamik olarak takip etmenin neredeyse imkansız hale geldiğine dikkati çekti.

Neden-sonuç bağlamında teknolojik gelişmelere bakıldığında, bilginin anlık geliştiği, kontrol edilemeyen anlık değişimler söz konusu olduğunu vurgulayan Ayhan, "Bu hızlı değişimin, kamusal yaşam ve özel sektörü ciddi sorunlarla baş başa bıraktığı bir süreçteyiz. Her bir bireyin kendi içeriğini oluşturduğu pek çok dijital mecraya sahip olması, toplumun manipüle edilip algılarıyla oynanmasına yol açabiliyor. Bilgisayar başında oturan bir çocuğun bile oynadığı basit bir fotoşopla kriz çıkartabildiği bir dönemde yaşıyoruz." diye konuştu.

Ayhan, böylesine bilişim çağında, ülkelerin gelişebilmesinin, birbirleriyle rekabet edebilmesinin en önemli yolunun bilgi ekonomisine yatırım yapmaktan geçtiğini bildirdi.

Dünyada bilgi iletişim teknolojilerinin inanılmaz hızla geliştiğini anlatan Ayhan, bu noktada üniversitelere çok iş düştüğünü, her disiplinin kendi alanına öncülük etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu kapsamda, sempozyumun ana temasını, "Dijitalleşen Dünyada İletişim Alanında Yönelimler" olarak belirlediklerine değinen Ayhan, "Sempozyumun ana teması doğrultusunda dünyada ve Türkiye'de alanında uzman bilim insanlarıyla dijital iletişimin günümüzde geldiği noktayı konuşma fırsatı bulacağız. 99 bilim insanın 63 bildirisini, sempozyum boyunca bilim insanları ve öğrencilerine sunacağız." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, 99 bilim insanı ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyum, 3 Kasım'da sona erecek.

Gündem Haberleri

Depremde vefat eden 408 öğretmenin ismi anıtta yaşatılacak
Enes Güran’ın gözünün altındaki iz, diş izi mi?
Tüm yurt kardan nasibini aldı
CHP Kazandı Kıymete Bindi
Karı gören Ankaralılar Elmadağ'a akın etti