31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 23-29 Eylül'de

Adana'da düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin Adana'nın kültürel zenginliklerini tanıtmada büyük rol oynadığını vurguladı.

dana Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin Adana esnafına katkı sağladığını ve kente kültürel bir kimlik kazandırdığını belirtti. Karalar, festival için harcanan bütçeyi "cim karnında bir nokta" olarak nitelendirerek, "O kadar uygun fiyatlarla o kadar değerler çıkarıyoruz ki, bildiğiniz gibi değil" dedi. Festivalin hem ekonomik hem de tanıtıcı bir etkisi olduğunu vurguladı.

"Her Festivalde Adana Esnafı Mutluluk Yaşıyor"

Karalar, festivalin Adana için önemine değinirken, "Adana’da ne zenginlik varsa onu açığa çıkarmak, onu tanıtmak bizim görevimiz. Her festivalde Adana esnafı mutluluk yaşıyor. Hem ekonomik hem de en çok tanıtıcı iş yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Altın Koza'da Filistin Halkına Destek

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da yaptığı açıklamada, Altın Koza Film Festivali olarak Filistin halkının ve Filistin sinemacılarının mücadelesine destek verdiklerini dile getirdi.

"Sanat Cinayetleri Önler"

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk ise sanatın toplumsal sorunların çözümünde önemli bir rol oynadığını belirtti. Özgentürk, "Sanat, şiddetin önüne geçmede bir etken olabilir. Altın Koza Film Festivali’ne daha çok bütçe ayrılmalı ki Narinler ölmesin. Sanat iyileştirir" dedi.

4 Milyon TL Ödül Dağıtılacak

Festival kapsamında bu yıl kazanan yarışmacılara yaklaşık 4 milyon TL ödül dağıtılacak. Ayrıca, yazar Orhan Kemal adına düzenlenen "Orhan Kemal Emek Ödülleri", yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve Mazlum Kiper'e takdim edilecek. Yaşam Boyu Başarı Ödülü Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'ye, "Onur Ödülleri" ise oyuncu Demet Akbağ ve Uğur Polat'a verilecek.

Dünya Sinemasından Seçkiler ve Özel Gösterimler

Festival çerçevesinde dünya sinemasından seçkiler, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler de yer alacak. Adana, sinemaseverler için 23-29 Eylül tarihlerinde önemli bir buluşma noktası olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Selçuk'ta Romalı Gladyatöre Ait Lahit ve Kilise Kalıntıları Bulundu
Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor
Rehber Filmi Türkiye Prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yapacak
8. Yöreler Renkler Festivali başladı
Konya’da 800 Yıllık Sebil Kültürü Yaşatılmaya Devam Ediyor