Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Arıcı, 3D gözlüklerin 2 göze farklı gelen görüntüyü beyinde birleştirdiğini ve bu şekilde 3 boyutlu görmenin sağlandığını belirtti.
KİŞİYE ÖZEL KULLANILMALI
Genellikle sinema salonlarında ve evde yeni nesil teknolojiyle üretilentelevizyonları izlerken tercih edilen 3D gözlüklerin başkası tarafındankullanılmamış olması gerektiğini dile getiren Arıcı, "Gözlüklerin tek sefer kullanıldıktan sonra atılması lazım. Çünkü gözlüğün farklı kişilerce kullanılması enfeksiyona yol açabilir. Bunlar genellikle bulaşıcı oluyor. Hatta salgına bile neden olabilir" diye konuştu.
Arıcı, 3D gözlük kullananların göz enfeksiyonlarına karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
ÇİFT GÖRMEYE VE BAŞ AĞRISINA NEDEN OLABİLİR
3D gözlüklerin uzun süre takılmasının göz yorgunluğuna neden olacağına dikkati çeken Arıcı, şöyle konuştu:
"3D gözlükler, kırma kusuru ve gizli şaşılık olan veya gözlük takmasınıgerektiren rahatsızlığına rağmen gözlük kullanmayan kişilerde, gözyorgunluğuna, çift görmeye ve baş ağrısına neden olabilir. Yine kişide göz tembelliği, görme azlığı varsa ve 3 boyutlu görme yeteneği yoksa 3D gözlük taksa da 2 boyutlu görür. 3 boyutlu göremez, boşuna gözlük takmış olur."