6 ülkeden Libya açıklaması

ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya, Libya'daki gelişmelerden duydukları endişeyi dile getirdi

PARİS (AA) - Fransa, Almanya, ABD, İtalya, İngiltere ve İspanya, Libya'daki Zuveytina petrol tesisinde yaşananlardan endişe duyduğunu açıkladı.

Hükümetlerin ortak yazılı açıklamasında, Libya'nın doğusundaki Zuveytina petrol tesisinde yükselen tansiyondan endişe duyulduğu belirtilirken taraflara, Libya'nın enerji altyapısına zarar verecek her türlü adımdan kaçınmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Libya'daki en büyük ve önemli petrol sahalarını kontrolü altında tutan Petrol Tesisleri Muhafızlar Teşkilatı arasında imzalanan anlaşmanın bütünüyle desteklendiği vurgulandı.

Hafta başında, UMH, ülkenin doğusundaki Zuveytina petrol tesisleri yakınlarında General Halife Hafter komutasındaki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine (TM) bağlı ordu güçleri ile tesis muhafızları arasında bir çatışma çıkabileceği konusunda endişeli olduklarını duyurmuştu.

Zuveytina petrol tesisleri muhafızları, Hafter'e bağlı birliklerin, Binbaşı Miftah Şakluf komutasında bölgeye doğru ilerlediğini açıklamış, bu girişimin liman ile petrol sahalarını ele geçirmeyi hedeflediğini savunan muhafızlar, olası saldırıları yanıtsız bırakmayacaklarını belirtmişti.


AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı