61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 'Ayşe' Filmi Seyirciyle Buluştu

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Ayşe" filminin prömiyeri gerçekleştirildi. Filmin başrol oyuncusu ve senaryo yazarlarından Binnur Kaya, "Filmi seyrettiğimde zorlandım, riskli işlerde yer almayı seviyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve oturumlarla devam ediyor. Festival kapsamında gösterimi yapılan "Ayşe" filminin yönetmeni, yapım ekibi ve oyuncuları, filmin ilk kez seyirciyle buluştuğu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda izleyicilerle bir araya geldi.

Film, down sendromlu kardeşi Rıdvan ile birlikte yaşayan Ayşe’nin, çalıştığı benzin istasyonuna uğrayan uluslararası bir kamyon şoföründen evlilik teklifi almasının ardından yaşadığı hayat değişimlerini konu alıyor. Ayşe, kaderi ve hayalleri arasında zor bir seçim yapmaya mecbur kalıyor.

Senarist Necmi Sancak: "Rıdvan'dan İlham Aldık"

Filmin senaristi ve yönetmeni Necmi Sancak, hikayenin temelini kuzeni Rıdvan’dan ilham alarak yazdıklarını belirtti. Senaryoyu oluştururken Rıdvan’a farklı sorular sorduklarını ve bu süreçte karakterleri şekillendirdiklerini ifade eden Sancak, Binnur Kaya’nın projeye katılmasının her şeyi kolaylaştırdığını söyledi. Sancak, "Senaryomuz Binnur Kaya'ya ulaştı ve çok beğendi. Ardından senaryoyu birlikte geliştirip, 3-4 aylık bir çalışmanın ardından filmi tamamladık" dedi.

Binnur Kaya: "Riskli İşlerde Olmayı Seviyorum"

Filmin başrol oyuncusu ve senaristlerinden Binnur Kaya, filmi izlerken zorlandığını belirterek, "Seyretmesi zor bir film. İçinde gişe filmi unsurları yok, müzik bile yok. Ama iyi bir senaryo okudum ve projeye dahil oldum. Riskli işlerin içinde olmayı seviyorum" dedi. Ayrıca Kaya, filmde Rıdvan karakterini mümkün olduğunca az göstermeye çalıştıklarını, bu tercih ile etik bir duruş sergilediklerini vurguladı.

Menderes Samancılar: "Senaryonun Derdi Var"

Usta oyuncu Menderes Samancılar, projeye senaryoyu okuduktan sonra dahil olduğunu belirtti. Samancılar, "Senaryonun bir derdi var ve çözüm arıyor. Bu tür projelerde yer almak bizim sorumluluğumuz" ifadelerini kullandı.

Ali Seçkiner Alıcı: "Gerçek Yaşamdan Alınmış Bir Hikaye"

Filmin diğer oyuncularından Ali Seçkiner Alıcı, senaryonun gerçek hayattan ilham alınmasının projeye dahil olmasında etkili olduğunu belirtti. Alıcı, "Binnur Kaya ve Menderes Samancılar’ın projede yer aldığını duyunca tereddütsüz kabul ettim. Bu iki değerli oyuncuyla aynı projede olmak benim için çok önemliydi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

9 Bin Yıllık Yumuktepe Höyüğü'nde Kazı Çalışmaları Sona Erdi
Galata Filmi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Prömiyerini Yaptı
Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Coşkuyla Gerçekleştirildi
Akseki'nin yıllara meydan okuyan camisi: Sarıhacılar
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 61. Yılını Coşkuyla Kutladı