8 Yaşındaki Çocuğun Ölümüne Neden Olan Beton Mikseri Sürücüsüne 9 Yıl Hapis Talebi

Kağıthane'de beton mikseri kazasında 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı'nın ölümüne neden olan sürücü Hüseyin Toyga hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Kağıthane'de 30 Haziran tarihinde meydana gelen olayda, beton mikseri aracıyla virajı alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybeden Hüseyin Toyga, aracı 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı'nın üzerine devirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Toyga'nın sevk ve idaresindeki beton mikserinin kontrolünü kaybederek yaya vaziyette olan Emin Berk Nalcı'nın ölümüne neden olduğu belirtildi.

Şüphelinin Alkollü Olduğu Belirlendi

Hazırlanan iddianameye göre, şüpheli Toyga'nın hastaneye kaldırıldıktan yaklaşık 1 saat sonra alınan alkol raporunda 0,40 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ayrıca, olay yeri inceleme raporunda araçta poşetler içerisinde ve açıkta boş alkol teneke kutuları bulunduğu kaydedildi.

Şüphelinin Savunması

İddianamede yer alan ifadesinde Toyga, viraj sırasında aracın sağ tarafa doğru yattığını, emniyet kemeri takılı olduğundan koltukta sıkıştığını ve ambulans ekiplerinin yardımıyla çıkarıldığını söyledi. Toyga, her akşam 2-3 adet alkol içtiğini, önceki gece de alkol tükettiğini ve bu yüzden raporda alkollü çıktığını belirtti. Çalışırken alkol kullanmadığını ve araçtaki alkol tenekelerini satmak için biriktirdiğini ifade etti. Olay nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu dile getirdi.

9 Yıla Kadar Hapis Talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Hüseyin Toyga'nın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Down sendromlu öğrencinin ağzının bantlandığı fotoğrafa inceleme
Mobbing iddiasıyla müdüre silah çeken öğretmen tutuklandı
Afyon’daki otobüs kazasında muavin hayatını kaybetti
Aksaray'da feci otobüs kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Ankara'da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu: 7 Gözaltı