ABD Dışişleri Bakanlığı için Tillerson'un aday gösterilmesi

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov: "Tillerson kendi görüşleri ve bakış açısı olan, alanında çok büyük bir profesyonel ve saygın bir figür olarak kabul görüyor"

MOSKOVA (AA) - Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanlığı için aday göstereceği belirtilen Exxon Mobil Üst Yöneticisi (CEO) Rex Tillerson ile ilgili, "Çok büyük bir profesyonel ve saygın bir figür" ifadesini kullandı.

Uşakov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus iş çevrelerinin Tillerson ile iyi ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Tillerson kendi görüşleri ve bakış açısı olan, alanında çok büyük bir profesyonel ve saygın bir figür olarak kabul görüyor" dedi.

ABD-Rusya ilişkilerini "mevcut kriz" seviyesinden çıkartmak istediklerini belirten Uşakov, bunun yeni Beyaz Saray yönetiminin tutumuna bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Rusya'nın, eşitlik prensibine dayanan ilişkiler geliştirmek isteyen herkesle çalışmaya hazır olduğu dile getirdi.

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanlığı için dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil Üst Yöneticisi Rex Tillerson'ı aday göstereceği belirtilmişti.

ABD medyası, 64 yaşındaki Tillerson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığına dikkati çekiyor. Tillerson ile Putin'in 20 yılı aşkın süredir tanıştıkları biliniyor. Tillerson'a 2013 yılında Rusya'nın "Halk Kardeşliği Nişanı" verilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı