ABD'de Trump dönemi

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Munir:"Trump'ın İhvan'ı ABD'de terör listesine alacağı yönünde bir kararı ummuyor, böyle bir karardan da korkmuyoruz"

KAHİRE (AA) - Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir, ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump'ın İhvan'ı "terör listesine" almaya teşebbüs etmeyeceğini belirtti.

Munir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın, göreve gelmesinin ardından İhvan'ı terör listesine alacağına ilişkin kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Trump'ın İhvan'ı ABD'de terör listesine alacağı yönünde bir kararı ummuyor, böyle bir karardan da korkmuyoruz." dedi.

Seçimini yapan ABD halkının tercihlerine saygı duyulması gerektiğini ifade eden Munir, "Kazanan kim olursa olsun İhvan'ın halkın tercihine karşı duracağını hayal bile edemiyorum." diye konuştu.

ABD'ye bölge halklarının taleplerine saygı göstermesi çağrısında bulunan Munir, İhvan'ın Mısır halkının beklentilerine destek verdiğini ve Mısır toplumundan bir parça olduğunu ifade ederek, halkın iradesiyle değişim, özgürlük ve adalet istediklerini kaydetti.

Munir, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Trump arasında güçlü ilişkilerin olduğu ve bunun İhvan'ı etkileyeceği yorumlarına da değinerek, meselenin erken ya da geç tebrik etmekten ibaret olmadığına dikkati çekti.

Arap liderleri arasında Trump'ı ilk tebrik eden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD'nin yeni başkanı Trump'ı tebrik ederek başarı dileklerinde bulunmuş ve Trump döneminde iki ülke arasında her düzeyde iş birliğinin güçlendirilmesini umduğunu dile getirmişti.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana Mısır yönetimi İhvan'ı ve üyelerini "şiddet ve terör provokasyonu" yapmakla suçluyor. İhvan ise askeri darbeye karşı barışçıl gösteriler düzenlediklerini belirterek, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmekle itham ediyor.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı