ABD'de Trump dönemi

Endonezya Devlet Başkanı Widodo:- "Endonezya, ABD ile iyi ilişkilerini her zamanki gibi sürdürecek"

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, ABD'de başkan seçilen Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı tebrik etti.

Widodo, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump'ı ABD'nin 45. başkanı seçilmesinden ötürü tebrik ettiğini belirterek "Endonezya, ABD ile iyi ilişkilerini her zamanki gibi sürdürecek. Özellikle iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

Endonezya'da Birleşik Kalkınma Partisi (PPP) Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Razak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PPP olarak demokratik yollardan seçilen Trump'ı kutluyoruz. Trump seçim kampanyalarında yaptığı konuşmalarla Müslümanlar ve göçmenlerin ABD'ye girişlerine izin vermeyeceği imajı çizdi. Ben Trump'ın bunu yapacağını düşünmüyorum." dedi.

ABD ile Endonezya arasındaki ekonomik ilişkilere dikkati çeken Razak, "ABD, Endonezya'ya en çok yatırım yapan 5 ülke arasında yer alıyor." ifadesini kullandı.

Golkar Partisi Başkanı Setia Novanto da "ABD'de başlayan yeni dönemde, iki ülke arasında ikili ticari ve yatırım ilişkilerinin her zamanki gibi artarak devam edeceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı