ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı

Sudan Alimler Birliği Başkanı Salih:"ABD Başkanı Trump'ın atacağı adım bütün Müslümanlar tarafından reddedilecek ve büyük bir öfke patlamasına neden olacak"

HARTUM (AA) - Sudan Alimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planını "Filistin ve Müslümanların haklarına açık saldırı" olarak nitelendirdi.

Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump'ın atacağı adım bütün Müslümanlar tarafından reddedilecek ve büyük bir öfke patlamasına neden olacak. Çünkü Kudüs bütün Müslümanların başkentidir ve öyle kalacaktır." diye konuştu.

Trump'ın ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma girişiminin "Filistin ve Müslümanların haklarına açık saldırı" olduğunu ifade eden Salih, İsrail'in uluslararası güçlerle ittifak kurmasının, bin yıldan uzun süredir Filistin topraklarında bulunan Müslümanlara ait hak ve kutsallara yönelik ihlalleri haklı çıkarmayacağını belirtti.

İsrail'in bir işgal devleti olduğunu kaydeden Salih, işgali sağlamlaştırmaya çalışan ABD'nin bu eyleminin kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

AA

Gündem Haberleri

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar Beyrut’a ulaştı
THY kaptan pilotu İlçehin Pehlivan havada hayatını kaybetti
15,5 milyonluk fiyatıyla lüks otomobilleri geride bıraktı
Özkonak’ta Tescilli Yapı Davası: 42 Yıl Sonra Mahkeme Süreci Başladı
Başkan ve personel siyah kıyafetlerle mesaiye başladı