ABD'ye ders: AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ

Recep Tayyip Erdoğan'dan Flaş Kolomb Açıklaması... Amerika'yı Kolomb değil Müslümanlar buldu! Erdoğan: İslam zulmün değil, zulme başkaldıranın vasıtası olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerikalı İslam alimlerinin İstanbul'daki toplantısında konuştu. Zirveye katılan, katkı veren her kardeşimize teşekkür ediyorum. Bu zirvenin sadece Türkiye için sadece Latin Amerika ülkeleri için değiş tüm insalık için tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. İslam insanın kendi tercihi ile iradesi ile inanmasıyla birlikte Allah'ın kişiye bahşettiği en büyük hediyedir. Eğer kalplerine kulaklarına damga vurulmuşsa ne kadar anlatırsanız anlatın onlar inanmayacaktır. Bize düşen son nefesimize kadar hak'kı anlatmaktır, onları hak'ka davet etmektir. İstanbul'un başkenti olduğu Osmanlı Devleti Latin Amerika ülkelerine de ulaşmış oralarda da yardımda bulunmuştur. 1866 yılında iki Osmanlı gemisi yollarını kaybederek Brezilya'nın Rio sahiline varmıştı. Gemiden bulunan Abdurrahman Efendi Brezilya'da kaldı ve İslam'ı anlattı. Osmanlı cihan devleti artık dağılırken çok sayıda Müslüman, Latin Amerika'ya göç ettiler.

"İSLAM SÖMÜRGE DİNİ DEĞİLDİR"

İslamiyet sömürge dini değildir. Müslümanlar kemmiyetin değil, keyfiyetin peşinde oldular. İslamı daha çok gönülle buluşturmanın mücadelesi verildi. İslam tarihinde bir sömürgeleştirme olayına şahit olamazsınız. İslam en çok mazlumların garip ve gürebanın dinidir. İslam zulmün değil, zulme başkaldıranın vasıtası olmuştur.

AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde tarihi bir ezberi bozacak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce ABD'yi 1178'de Müslüman denizciler keşfetti. Kolomb bile hatıralarında Küba'daki camiden bahseder'' diyerek Amerika'nın keşfine değindi.

O DAĞIN TEPESİNE BUGÜN DE BİR CAMİ YAKIŞIR"
Eroğan; ''Latin Amerika'nın İslamla tanışması 12. yüzyıla kadar sürdü. Kristof Kolomb'un anılarında Küba'nın bir dağında cami olduğu söylenir. Ben bugün Kübalı kardeşimle de konuşurum o dağın tepesine bugünde bir cami yakışır.Yaklaşık 100 yıl önce, kurtuluş savaşı sırasında, Latin Amerika Müslümanları aralarında yardım toplamış bunu Kızılay aracılığıyla Türkiye'ye ulaştırmışlardır. Ajanslar

Gündem Haberleri

13 Ekim'de Ankara’nın bazı sokak ve caddeleri trafiğe kapatılacak
TÜRKSAT'tan İsrail Menşeli Siber Güvenlik Ürünleri İddialarına Yalanlama
Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'