Aç kalınca kovanları parçaladılar

İbradı'nın Ürünlü Mahallesi'nde aç kalan ayılar, arı kovanlarını parçalayarak büyük bir zarar verdi. Çiftçiler, ayıların saldırılarından dolayı büyük maddi kayba uğradıklarını belirtiyor.

Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ürünlü Mahallesi'nde, aç kalan ayılar çiftçilerin arı kovanlarına saldırarak büyük bir yıkıma neden oldu. 68 yaşındaki arıcı Zülküf Öztürk, kontrol için gittiği bahçesinde kovanlarının parçalanmış olduğunu gördüğünde büyük bir şok yaşadı. Ayıların iki gece üst üste kovanları parçaladığını belirten Öztürk, 75 kovanından tek bir tanesinin bile sağlam kalmadığını ifade etti.

Çiftçilerin Şikayetleri

Zülküf Öztürk, durumu şöyle anlattı: "25 yıl önce köyüme döndüm ve arıcılıkla uğraşmaya başladım. Kovanlarımı evimden 50 metre mesafedeki bahçeye koydum. Sabah kovanlarıma bakmaya gittiğimde hepsinin parçalandığını gördüm. Akrabalarıma haber verdim ve ayıların kovanları parçaladığını öğrendik. Hem incirlerimiz hem de ballarımız yok oldu. Zararımız büyük."

Aynı bölgede arıcılık yapan Mesut Şanlı ise 50 yıllık deneyimiyle bu durumu şu şekilde değerlendirdi: "Daha önce 2021 yılında da 70 kovanım gitti. Ayılar, kovanları her yere dağıtmış. Kovanlarda hiç bal yok ve arılarım ölmüş. En az 150 bin lira zararım var. Bu yıl bal alamadığımız gibi, üç yıllık emeklerimiz de yok oldu."

Çözüm Arayışları

Bu olay, bölgedeki çiftçileri endişeye sevk ederken, yetkililerden ayıların köye inmesini önlemek için çeşitli önlemler alınması bekleniyor. Çiftçiler, yaşanan bu olayların tekrarlanmaması için çözüm arayışında olduklarını ifade ediyor. Arıcılığın bölge ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten çiftçiler, bu tür saldırıların devam etmesi durumunda büyük bir ekonomik sıkıntı yaşayacaklarını vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor
Çöpü Yere Atmayarak Cebine Koyan Genç Ödüllendirildi
Bakanlıktan Eğirdir Gölü İçin Acil Eylem Planı
Kış provası bitti: Yağışlı hava yurdu terk etti
Finansal Gelişmeler - Faiz Oranları, Kredi Kartı Başvurusu ve Döviz Kurları