Acı tablo: Konya'nın borcu rekor kırıp 80 ili geride bıraktı

Türkiye genelinde takibe düşme oranı yüzde 1,53 iken, Konya bu oranla ön plana çıkıyor. Konya'nın takipteki alacaklarının toplam nakdi krediye oranı yüzde 3,9 ile dikkat çekiyor.

ÖZEL | Türkiye genelindeki ekonomik tabloya dair önemli veriler ortaya çıktı. Ülke genelinde takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı yüzde 1,53 olarak belirlenirken, Konya bu alanda lider konumda. Konya, takibe düşme oranı yüzde 3,9 ile Türkiye genelindeki iller arasında en yüksek orana sahip.

Konya borç konusunda tüm illeri geride bıraktı

Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Adana'nın takibe düşme oranlarının da yüksek olduğu görülüyor. Ancak bu illeri geride bırakan Konya, takipteki alacakların toplam nakdi kredi içerisindeki payını iki katından fazla yaşatıyor. Çankırı ise takipteki alacak oranının en düşük olduğu il olarak öne çıkıyor.

İllerin durumu sektörel bazda incelendiğinde, bazı illerde belirli sektörlerde çok yüksek takipteki alacak oranları görülüyor. Hatay'da inşaat sektöründe, Kilis'te finansal sektörde yaşanan sorunlar, bu illerin ekonomik tablosunu olumsuz etkiliyor.

En çok takibe düşme enerji, inşaat ve tekstil sektörlerinde

Sektörel bazda en çok takibe düşme enerji, inşaat ve tekstil sektörlerinde gözlenirken, tüketici kredileri ve ticari krediler de bu sorunlu alanlar arasında bulunuyor. Özellikle enerji sektöründe Afyonkarahisar, Kocaeli ve Konya'nın öne çıkması dikkat çekici.

İstanbul, Ankara, İzmir beklerken Konya çıktı

Üç büyük ilde (İstanbul, Ankara, İzmir) takipteki alacak miktarının yüksek olması beklenirken, öne çıkan durum, Konya'nın bu illeri geride bırakarak takipteki alacak miktarında İzmir'i geçmesi oldu. Bu durum, Konya'nın ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Konya'da sektörel sorunlar daha fazla

Sonuç olarak, Konya'nın Türkiye genelindeki yüksek takibe düşme oranı, ekonomik dengelerdeki dalgalanmaları ve sektörel sorunları göstermesi açısından önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, ilgili sektörlerde ve bölgelerde ekonomik tedbirler alınması ve iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Ulusal Staj Programı’nın 2025 yılı başvuruları başladı
Palamut ve hamsiden sonra şimdi de mezgit bereketi
Çinli GAC, Elektrikli Uçan Aracı GOVY AirJet'i Tanıttı
Ford’un Yeni Premium Modelleri Türkiye’de Satışa Sunuldu
ING Türkiye’de üst düzey atama