Adana'nın sıcağına Afrikalılar bile dayanamadı: Sahra Çölü'nden daha sıcak

Adana'nın Kozan ilçesinde nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Afrika'dan gelen Abdülşükür Maiga, Adana sıcağının Afrika'dan daha dayanılmaz olduğunu belirtti ve Adanalıları Afrika'ya davet etti.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'dan Türkiye'ye eğitim için gelen ve Adanalı bir genç kızla evlenen 31 yaşındaki Abdülşükür Maiga, Kozan’a yaptığı ziyarette sıcaklık konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maiga, “Afrika’da böyle sıcak yok” diyerek Adana sıcağının dayanılmaz olduğunu ifade etti. Afrika’nın da sıcak olduğunu ancak Adana'nın nemiyle birleşen sıcağının daha zorlayıcı olduğunu belirtti.

Kozan'ın Tabiat Parkında Serinleme Çabası

Maiga ve ailesi, Kozan Belediyesi Dağılcak Tabiat Parkı’nda serinlemeye çalışırken Adana’yı çok sevdiklerini belirttiler. Maiga, "Adana çok sıcak ama insanları çok sıcak kanlı ve iyi insanlar. Burada gece de sıcak gündüz de çok sıcak. Afrika’da Sahra Çölü’nde sıcaklık 60 dereceye kadar çıkabiliyor ama Adana'nın 50 derecesi daha zorlayıcı çünkü çok nem var" dedi. Adanalıları Afrika’ya davet eden Maiga, Kozan’ı da çok güzel bulduğunu ve ailesiyle birlikte tatilin tadını çıkardıklarını ifade etti.

Dağılcak Tabiat Parkı’na Yoğun İlgi

Kozan Dağılcak Tabiat Parkı işletmecisi Rıfat Akşahin, bu ay tatil ve aşırı sıcaklarla birlikte parkın serinliği ve doğası sayesinde yaklaşık 40 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti. Akşahin, bölgede aşırı sıcaklar nedeniyle Adanalıların doğaya akın ettiğini ifade etti.

Adana'nın bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyenlerin serinlemek için doğa ile iç içe alanları tercih ettiğini belirten Akşahin, Dağılcak Tabiat Parkı’nın bu yoğun ilgiye cevap verecek donanımda olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kadınlara Özel Alanlarla İslami Tatil: Güven ve Gizlilik Bir Arada
Altın Satışında Dikkat Edilmesi Gerekenler
1500 Yıllık Batık Bazilikanın Gizemleri Belgeselle Gün Yüzüne Çıktı
Reway Club’ın Ayrıcalıklı Dünyası ile Tanışın
Lygos Clinic: Saç Ekimi Avantajları ve Hybrid Saç Ekimi