Afşin-Elbistan Linyitlerinde Meydana Gelen Göçük, EÜAŞ Enerji Üretimini Durdurdu

Çelikler Holding’in Afşin-Elbistan Linyitleri kül döküm sahasında yaşanan göçük, EÜAŞ’ın Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde enerji üretimini en az 6 ay boyunca durdurdu. Durum, kamunun milyarlarca lira zarara uğramasına yol açacak.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, Çelikler Holding bünyesindeki Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nde yaklaşık 15 gün önce meydana gelen göçük, büyük bir enerji krizine neden oldu. Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen Afşin-Elbistan B Termik Santrali, kömür arzının karşılanamaması nedeniyle en az 6 ay süreyle enerji üretimini durdurmak zorunda kaldı.

EÜAŞ’ın Enerji Üretimindeki Hızlı Revizyon

6 Şubat depremlerinin ardından hızlı bir revizyon sürecine giren EÜAŞ Afşin-Elbistan B Termik Santrali, kısa sürede enerji üretimine başlayarak yüksek verimlilikle çalışmaya başlamıştı. Ancak, Çelikler Holding’in linyit işletmesinde meydana gelen göçük sonrası kömür ve kül döküm hatlarındaki sorunlar, santralin enerjiyi üretmesini engelledi. Bu durum, kamuya milyarlarca lira zarara mal olacak.

Geçmişte Yaşanan Diğer Göçükler

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan ve özel bir şirket tarafından işletilen Çöllolar Kömür İşletmesi, 2011 yılı Şubat ayında yaşanan göçük sonrası kapatılmıştı. Bu göçükte 11 kişi toprak altında kalmıştı. Uzun süren yargı süreci sonrasında yaklaşık iki yıl önce Türkiye Taş Kömürüne (TKİ) devredilen Çöllolar Kömür İşletmesinde yeni ocak açma çalışmaları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

#1YearOfGenocide etiketi, sosyal medyada dünya gündeminde
Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 Yaşında Hayatını Kaybetti
Şehitler Ekmek Fırınında şehit ailelerine ekmek ücretsiz
Jandarma Genel Komutanlığı 9 Bin 690 Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Yapacak
Ülkede At - Eşek Kalmadı!