Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan Ücretsiz Online Çizgi Film Eğitimi

Ahiler Kalkınma Ajansı, çizgi film sanatını meslek edinmek isteyenler için ücretsiz online eğitim düzenliyor. Eğitimler, 4 ülkeden 4 eğitmenle 12 hafta sürecek.

Ahiler Kalkınma Ajansı, çizgi film sanatına ilgi duyan ve bu alanda profesyonel gelişim sağlamak isteyen bireyler için ücretsiz bir online eğitim programı başlatıyor. Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde ikamet eden kişiler eğitime katılma hakkına sahip olacak. Eğitim, 4 ülkeden 4 uzman eğitmen eşliğinde 12 hafta boyunca devam edecek.

Katılımcılar bu süreçte karakter tasarımı, animasyonda arka plan hazırlığı, animasyonun 12 prensibi ve çizgi film tarihi gibi konularda detaylı eğitimler alacak. Eğitimin temel amacı, bu sanatı meslek edinmek isteyen katılımcılara gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve onları profesyonel bir kariyere yönlendirmek olacak.

4 Eğitmenle Detaylı Eğitimler

Eğitim programı, alanında uzman dört eğitmen tarafından yürütülecek: Hamed Akrami, Fen Tsai, Isobel Stenhouse ve Fatih Küçük. Katılımcılar, farklı karakterlerin oluşum süreçlerini, sahne arka planlarının çizimi ve kompozisyonunu öğrenecekler. Aynı zamanda animasyonun temel prensipleri ve uygulamaları ile çizgi film tarihi ve endüstriyel gelişimi hakkında da bilgi sahibi olacaklar.

48 Saat Sürecek Eğitim

Eğitim programı toplamda 48 saat sürecek. Dersler, Cumartesi günleri 15:30-18:00 ve Pazar günleri 16:30-19:00 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden yapılacak. Eğitim boyunca kamera ve mikrofon kullanımı zorunlu tutulacak.

Başarılı Katılımcılara Özel Fırsatlar

Eğitim sonunda en başarılı üç katılımcı, 2025 yılında düzenlenecek olan Uluslararası The Cartoon Mill Çizgi Film Festivali'ne ücretsiz katılım hakkı kazanacak. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Katılım Sertifikası verilecek. Ayrıca, ön başvurular sonrası 29 Eylül'de Zoom üzerinden bir mülakat gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Belediyeden Sokak Hayvanları İçin Mektuplu Çağrı
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
Ağır hasarlı binanın altından tarih çıktı
Filistin'e Pankartla Destek Veren İşletmeye Belediyeden Para Cezası
'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı