Ahmet Ercan Konya'nın Dibindeki Dev Tehlikeye Dikkat Çekti

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Adana ve Mersin'deki gökdelenlerin deprem riski açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek, bu yapıların izin süreçlerine tepki gösterdi.

Deprem Bilimciden Gökdelen Uyarısı: "İnanılır Gibi Değil"

Türkiye'nin bir "deprem ülkesi" olduğu gerçeği her gün bilim insanları tarafından hatırlatılırken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Adana ve Mersin'deki yüksek katlı binalara dikkat çekti. Resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu yapıların büyük bir deprem riski oluşturduğunu vurgulayan Ercan, yapılan inşaatların bilimsel gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

"16-21 Katlı Yapılar Rezonans Riski Taşıyor"

Mersin'de gerçekleştirdiği incelemelere değinen Ercan, Mezitli ilçesindeki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem izleri araştırdığını belirtti. Ercan, bölgedeki gökdelenler için acil rezonans ölçümlerinin yapılması gerektiğini ifade ederek, "Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli" dedi.

"Bu Bir İntihardır!"

Adana ve Mersin’deki gökdelenlerin deprem bilimi ve jeofizik kurallarına aykırı şekilde inşa edildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, bölgede sulu ve gevşek toprakta yalıtımsız gökdelenlerin yapıldığını belirtti. Bu durumu "Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil" sözleriyle eleştiren Ercan, yetkililere şu şekilde seslendi:

"Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına."

Yetkililere Çağrı: "Bu Yapılaşmaya Dur Deyin"

Ercan, bilimsel gerçeklere aykırı şekilde inşa edilen bu yapıların durdurulması gerektiğini belirterek, deprem riski altındaki bu bölgelerde daha fazla can kaybının yaşanmasının önüne geçilmesi için acil önlem alınmasını talep etti. Mersin'i "Türkiye'nin Bahaması" olarak nitelendiren Ercan, bölgede bilime aykırı yapılaşmanın hızla önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Beyşehir'de Orman Yangını: İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor
Selçuklu Taş Ocakları Civarında Sıkışmalı Trafik Kazası
Konya Sanayisi Geleceğe Hazır mı?
Esence Mahallesi, Kabak Çekirdeği Üretim Merkezi Haline Geldi
Konya Devlere Rakip Olup Finale Kaldı