ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı girişinde tankların önüne yatan, ardından açılan ateş sonucu şehit olan Yusuf Çelik'in ailesi, o anları fotoğraflayan Anadolu Ajansı (AA) Foto Muhabiri Ahmet İzgi'den oğullarının kahramanlık hikayesini gözyaşları içinde dinledi.
Üç çocuk babası Yusuf Çelik, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit oldu. Oğullarının nasıl şehit olduğunu bilmeyen ailesi, AA tarafından hazırlanan, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabında, Çelik'in Genelkurmay Başkanlığı girişinde tankların önüne yattığı sırada çekilen fotoğrafını gördü. Bunun üzerine Foto Muhabiri İzgi'ye ulaşan aile, İzgi'den şehit Çelik'in son anlarını paylaşmasını istedi.
Aileyle Sincan'daki evlerinde bir araya gelen İzgi, Çelik ailesine o gece yaşananları anlattı.
Yusuf Çelik'in darbe girişimi haberlerinin ardından Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu yere ilk gelenler arasında olduğunu ve en önde giderek tankların bulunduğu yere ulaştığını aktaran İzgi, daha sonra Çelik'in tankların önüne yattığını belirtti.
Çelik'in o andaki kahramanlığını fotoğrafladığını söyleyen İzgi, bu sırada şehit Çelik'in de bulunduğu bölgeye doğru ateş edildiğini anlatarak, "Ben daha sonra güvenli bir bölgeye geçtim. Nereden ateş edildiğini görmedim. Bulunduğum yerden kalktığımda, yaralanan Yusuf Çelik'in vatandaşlarca güvenli bir bölgeye götürüldüğünü gördüm. Kendisini bir daha bulamadım." dedi.
İzgi, Çelik'in büyük bir kahramanlık gösterdiğini, canı pahasına darbeyi engellemeye çalıştığını anlatırken, ailesi de gözyaşları içinde şehidin kahramanlık hikayesini dinledi.
- "Kullandığı araç Genelkurmay Başkanlığı civarında bulundu"
Çelik'in ağabeyi Mehmet Vahit Çelik, kardeşinin o gece darbe girişiminde bulunulduğu haberini alır almaz evden çıktığını söyledi.
Kardeşinin o gün nereye gittiğini bilmediklerini dile getiren Çelik, "Eşi o gece kendisinden haber alamadı. Ertesi gün kullandığı araç Genelkurmay Başkanlığı civarında bulundu. Pazar günü de Adli Tıp Kurumundan arandık. Kardeşimin şehit olduğu haberini verdiler." ifadelerini kullandı.
Çelik, kardeşinin Genelkurmayın bulunduğu bölgede nasıl hayatını kaybettiğini bilmediklerini, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine "Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehitleri Anma Programı"na katıldıklarını belirtti.
Program çıkışında "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabından aldıklarını belirten Çelik, şu değerlendirmede bulundu:
"Eve geldiğimizde kardeşimin eşi, kitapta Yusuf'un tankların önüne yattığı sırada çekilen fotoğrafını gördü. O ana kadar kardeşimin orada ne yaptığını, nasıl hayatını kaybettiğini hiç bilmiyorduk. Tankların önündeki fotoğrafı görünce orada hayatını kaybettiğini anladık. Ramazan Bayramı öncesinde de memleketimiz Çankırı'nın Tüney köyüne gitmiştik. Buradaki mezarlık ziyareti sırasında Yusuf, akrabalarımızın bulunduğu alanı göstererek 'Burası bize uygun' demiş, defnedilmek istediği yeri göstermişti. Meğer malum olmuş."
Oğluyla gurur duyduğunu belirten 78 yaşındaki Hilmi Çelik de devlet büyüklerinden darbe girişiminde bulunanlara gereken cezayı vermelerini istedi.
Baba Çelik, "Meclisimiz bunu göz önüne alarak idamı geri getirir de vatan hainleri için bunu uygular. Oğlum, 'Benim ne işim var orada?' demedi, 'Mesele vatansa gerisi teferruattır' dedi. Oğlum gül bahçesine girercesine Hakk'a yürüdü." diye konuştu.
"Vatan sağolsun" diyen anne Hatice Çelik de "Oğlumun orada nasıl mücadele ettiğini sizlerden öğrenince gurur duydum. Hep şehit olmak istiyordu. 'Ben şehitliği istiyorum' diyordu." sözlerine yer verdi.
AA