AKRABA SPORCULAR 3

Muzaffer Tulukcu

Aynı spor dalında kendilerini gösterip uzun yıllar yeşil sahalarda top koşturanlara bir örnek: İsmet Erkmen ve Hayrettin Erkmen kardeşlerdir.

Devlet Demiryolları emeklisi ağabey İsmet Erkmen (1941) 1950’li yılların sonunda rahmetli İsmail Çapar’ın önderliği, mahallenin abisi Baba Recep’in teşvikiyle Zaferspor’da futbola başladı. Sonra Konya İdmanyurdu’na transfer oldu. Amatör Takımlar Türkiye 3. olan İdmanyurdu takımında 2 yıl futbol oynadı. O yıllarda 1.lig takımı olan Ankara Demirspor’un seçicisi Tiko Mehmet’in keşfettiği İsmet Erkmen Ankara Demirspor’a transfer oldu. Libero mevkiinde 10 sezon mavi- lacivert formayı giydi. 1971 yılında memleketine döndü ve siyah- beyaz Konyaspor’da top koşturdu. 1972 yılında futbola son noktayı koyan yeşil sahaların efendisi ismet Erkmen Ankara’ya geri döndü. DDY Konya Çıraklık Okulu’ndan beri Demiryolcu olan İsmet ağabeyimiz emekli hayatını Ankara’da geçiriyor.

1953 Doğumlu Konya Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nden emekli olan Hayrettin Erkmen, 1966–76 yıllarında o dönemde Atatürk Stadı’nda bulunan Açık Basketbol Sahası’nda antrenör Nizamettin Yetişen nezaretinde basketbol oynamaya başladı. Çok geçmeden 1968 yılında fedakar antrenör rahmetli İsmail Doğan (Dümbüllü) ile İdmanyurdu Genç Takımında futbol oynamaya başladı. Yaşı dolunca 1972 yılında Stadspor’da forma giymeye başladı. Bu dönemde Amatör Milli Takıma seçildi. Sonrasında Demirspor’a transfer oldu. Mavi- lacivert forma ile 1977 yılında Amatör Takımlar Türkiye şampiyonluğu’nda orta sahadaki başarısı ile bu onuru yaşadığı, Ankara Cebeci Stadı’ndaki son final maçında Hayrettin Erkmen’in attığı firikik topunun Trabzonspor kalesinin üst direğinden dönmesi hala zihinlerimizde tazeliğini koruyor.

Çalışkanlığı, tekniği, görev ciddiyeti ile ön plana çıkan yeşil sahaların sarı Hayrettin’i, Şekerspor formasını giydikten sonra, profesyonel olarak Konya İdmanyurdu’nda futbol oynadı, sonrasında amatörlüğe dönüp yeşil-beyaz Şekerspor ve son olarak ta kırmızı-siyah Akviran Kültürspor formasını giyerek 1992 yılında faal sporculuğa son verdi. Devamında da Kültürspor, Stadspor, Selçukspor, Demirspor, Taşkentspor, Özel İdarespor, Hocacihanspor ve PTT spor’da antrenörlük yaparak spora hizmet etti. Hayrettin Erkmen emekli hayatını Konya’da geçiriyor.

Baba, oğul ve torun düzeyinde spora hizmet eden soyadlardan biride aslen Ahırlılı olan Yaman sülalesidir. Ağır Bakım emeklisi baba Ahmet Celal Yaman 1950’li yıllarda 1 yıl Konyaspor, 3 yılda İdmanyurdu ve Yedek subay Okul Takımı’nda kalecilik yaptı. Ağabey Cüneyt Yaman 1974 ve sonrası 3 yıl atletizm yaptıktan sonra 5 yılda Demirspor’da basketbol oynadı. Karayollarında çalışan Cüneyt Yamanı 1987 sonrasında 3 yıl basketbol hakemliği yaptı. Kardeşi Beyazıt Yaman ise ağabeyi ile aynı yıllarda 2 yıl atletizm ile ilgilendi. İdmanyurdunda 4, yeşil-beyaz Konyaspor’da da 4 yıl basketbol oynadı. Ağabeyi gibi Karayollarında çalışan Beyazıt Yaman 1987–1995 yılları arasında 3 yılı klasman olmak üzere toplam 18 yıl futbol hakemliği yaptı. Beyazıt Yaman 1995 yılından beri gözlemcilik ile ilgileniyor. Oğlu Oğuzhan Yaman ise 2000’li yılların ortasında kısa süreli Medaş Tek Meramspor ve Konyaspor Alt Yapısı ve İbrahim Yapıcı Okul Takımı’nda futbol oymadı. Oğuzhan Yaman 2008 yılından beri futbol hakemliğine ve okulu Necmeddin Erbakan Üniversitesi’nde öğrenimine devam ediyor. Baba Beyazıt Yaman 5 yıldır Bölgesel Gözlemciliği dışında 2 yıl Futbol İl Hakem Kurulu’nda, 3 yılda Futbol Tertip Komitesi görevlerinde bulundu.

Ankara Demirspor- Konya İdmanyurdu Özel maç öncesi ağabey İsmet Erkmen ve Hayrettin Erkmen

 

Bilge Tarhan, Seyit Güneş, Alp Sümeralp ve İsmet Erkmen (Konya Karması)

Hayrettin Erkmen kaptan olarak Kültürspor’un başında. Ayaktakiler: Sami, B.Abdullah, Nihat, İlhan ve Hayrettin Erkmen. Oturanlar: Erdoğan Elmalı, Kaleci Nuri Sorkun, Mehmet Ercik, Özcan, Naci

 

1952 Konyaspor, Önde kaleci Dede Ahmet Celal Yaman

Torun Oğuzhan Yaman maç öncesi seremonide orta hakem

 

Oğul Beyazıt Yaman sol başta maç 

1981 Demirspor A Takımı Cüneyt Yaman Oturan soldan ikinci

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.