Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..?

Mercimek Çorbası

Baharatlı Tavuk Budu

Pilav

Cacık

Not: Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir.. Afiyet olsun…

 

Mercimek Çorbası

Malzemeler:

Yarım su bardağından biraz fazla kırmızı mercimek

6 bardak et suyu

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Yapılışı;

Salça, tereyağı ve unu kavurun

Yavaş yavaş et suyunu ekleyerek topaklanmasını engelleyin

Yıkanmış mercimekleri ekleyerek  kaynamaya bırakın

Kaynadıktan sonra blenderdan geçirip baharatları ekleyin

Bir taşım daha kaynatıp servis yapın.

 

Baharatlı Tavuk Budu

Malzemeler:

2 Adet soğan

1 Kabak

1 Diş sarımsak

Tuz

12 adet tavuk inciği

Karabiber

2 çorba kaşığı margarin

1 tatlı kaşığı fesleğen

1 tatlı kaşığı kekik

Yarım kilo küp doğranmış domates

100 ml tavuk suyu

85 gr siyah zeytin

400 gr burgu makarna

1 demet fesleğen, roka ya da nane

Yapılışı;

Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsağı dövün.

Kabakları küp küp doğrayın.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.

İnciklerin üzerine tuz ve karabiber serpin.

Margarini büyük bir tencerede eritin. İncikleri tencereye alıp soğan, sarımsak, kuru fesleğen ve kekikle birlikte pişirin.

Son olarak domates , tavuk suyu  ve zeytinleri ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.

Başka bir yerde makarnanızı pişirip taze yeşilliklerle karıştırın.

Tabağın altına makarna karışımını döküp üzerine incikleri çıkartarak servis yapın.

 

Pilav

Malzemeler:

2 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı tel şehriye

4 Su bardağı et suyu

1 Yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı;

Tereyağında tel şehriyeleri kavurduktan sonra sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun, sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra kapağını kapatarak hiç açmadan ağır ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin

Altını kapattıktan sonra bir kez karıştırıp tencerenin üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağı kapatıp demlenmeye bırakın.

Cacık

2 adet iri boy salatalığı rendeleyerek sarımsaklı yoğurtla karıştırıp isteğinize göre sulandırdıktan sonra yağ, limon ve tuz ekleyerek servis yapın.

 

Derleyen; Müjdat GÖKÇE