DOMATES ÇORBASI
LAZANYA
KÖZLENMİŞ SEBZE SALATASI
PRENSES PASTA
Not: Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir.. Afiyet Olsun.
Domates Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 tutam tuz
5 orta boy rendelenmiş domates
Yapılışı;
Yağ tencereye koyulup kızdırılır. Un ekleyip kavrulur. Domatesler eklenir. Koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Tuze eklenir. Üzerine su eklenir. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar 30-35 dk. karıştırılır. Kaşar peyniri ile servis yapılabilir.
Lazanya
Malzemeler:
1 paket Beşamel Sos
1 paket Domatesli Makarna Sosu
½ paket lazanya
300 gr dana kıyma
150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 ¾ su bardağı soğuk süt
1 ¼ soğuk su
Yapılışı;
Beşamel Sos soğuk süt ile pişirme talimatlarına göre hazırlanır.
Geniş bir teflon tavada kıyma renk değiştirene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavrulduktan sonra üzerine Domatesli Makarna Sosu ve 1 ¼ su bardağı soğuk su ilave edilerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır. (yağ koymaya gerek yok)
Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.
Bol tuzlu suda haşlanmış lazanyalar süzgece alınır.
Borcamın tabanı yağlanır ve ilk kat lazanyalar üst üste gelemeyecek şekilde dizilir.
Lazanyaların üzerine sırasıyla Beşamel Sos, Domatesli Makarna Sosu ve lazanya koyulur.
Elinizdeki tüm malzeme bitene kadar bu işleme aynı sırada devam edilir.
Son olarak rendelenmiş peyniri üzerine gezdirerek, 180 derecede 30-35 dakika fırınlayarak servis edilir.
KÖZLENMİŞ SEBZE SALATASI
2 tane patlıcan
1 tane kırmızı biber
2 tane soğan
3,4 tane çarliston biber
2 tane domates
3,4 dal maydanoz
Biraz limon suyu
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,2 dal yeşil soğan
2,3 dal maydanoz
YAPILIŞI;
Patlıcanları, biberleri, soğanları ve domatesi ayrı ayrı alüminyum folyoya saralım. Bıçakla bir kaç yerinden delip ocak üstünde közleyelim. Közledikten sonra kabuklarını soyup doğrayalım. Bir kaba alıp üstüne tuz, limon suyu, doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve zeytinyağı koyup karıştıralım. Servis tabağına alıp servis edelim.
PRENSES PASTA
MALZEMELER:
Pandispanyası için:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Diğer malzemeler:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tane muz
1 su bardağı hindistan cevizi
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 kase frambuaz reçeli
8-10 tane frambuaz
YAPILIŞI;
Keki için yumurta ve şekeri büyük bir kaseye koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar mikserleyelim. İçine kabartma tozu, un ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Kreması için vanilya ve margarin hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip 5 dakika çırpalım. Su ve şekeri 2 dakika kaynatıp soğutalım. Krem şantiyi sütle çırpıp hazır hale getirelim. Muzları halka halka doğrayalım. Hindistan cevizini geniş bir tabağa boşaltalım. Soğuyan pandispanyayı bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklara keselim. 1 parça keki alıp şerbetle hafif ıslatalım. Üzerine biraz krema sürüp muz dilimleri yerleştirelim. Üzerine 1 kek dilimi kapatalım ve şerbetle ıslatalım. Pastanın önce kenarlarını krem şantiyle kaplayalım. Kenarlarını hindistan cevizine bulayalım. Kenarlarını kaplayınca üzerine hiç kek gözükmeyecek şekilde krem şanti sürüp hindistan cevizi serpelim. Diğer pastaları da aynı şekilde hazırlayalım. Dolapta 2 saat dinlendirelim. Servis sırasında pastanın üzerine biraz reçel veya hazır sos sürüp frambuazla süsleyelim.
Derleyen; Müjdat GÖKÇE