Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..? 10.06.2013

 

TAVUKLU MERCİMEK ÇORBASI

MÜCVER

FIRINDA MAKARNA

CEVİZLİ REVANİ

Not: Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir. Afiyet Olsun…

 

 

 

 

 

TAVUKLU MERCİMEK ÇORBASI

 Malzemeler:

2 adet haşlanmş tavuk budu

1 adet doğranmış soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek

1 yemek kaşığı pirinç

Yarım havuç rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

Üzeri için :

1 su bardağı tavuk suyu

3 dilim tost ekmeği

1 kaşık toz biber

Yapılışı;

Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.

İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.

 

 

FIRINDA MAKARNA

 Malzemeler:

500 gr çubuk makarna

Yarım litre süt

2 çorba kaşığı margarin

4 adet Yumurta

200 gr. Kaşar Peynir

Tuz

Karabiber

Yapılışı;

Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.

Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.

Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.

Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.

Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.

En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.

Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)

 

MÜCVER

 Malzemeler:

2 Kabak

1/2 Demet Taze Soğan

1/2 Demet Dereotu

75 gr Beyaz Peynir

1 Yumurta

2,5 Çorba Kaşığı Un

1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber

Bir Tutam Tuz

Kızartmak İçin: 1.5 Su Bardağı Zeytin Yağı

Yapılışı;

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın. Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada zeytin yağını kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın. Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.

 

 

CEVİZLİ REVANİ

 Malzemeler:

5 Çay Bardağı Un,

4 Adet Yumurta

2 Çay Bardağı Yoğurt,

1.5 Çay Bardağı İrmik

2 Çay Bardağı Şeker

1 Su Bardağı Ceviz

2 Paket Kabartma Tozu

2 Paket Vanilya

Hindistan Cevizi (süslemek için)

Şerbeti İçin

3.5 Su Bardağı Şeker

3.5 Su Bardağı Su

1/4 Limon

Yapılışı;

Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım.

Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.

Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.

 

Derleyen; Müjdat GÖKÇE